fbpx
21 January, 2022, 18:02

Vier je vriendschap! Met naamketting winactie

vier de vriendschap pinky swear foto

Als je denkt aan jou en je beste vriend of vriendin, waar denk je dan aan? Aan de goede gesprekken die jullie hebben? Of de leuke dingen die jullie doen samen? Een passie die je samen deelt? De basis van vriendschap kan uit veel bestaan. Soms ben je simpelweg vrienden omdat je in groep 3 aan elkaar gekoppeld werd en nooit meer uit elkaar bent gegaan. De vraag waar dit blog om draait: vier jij je vriendschap wel eens? 

Ik ga er niet te lang op door, hoor, onderaan deze blog kun je een naamketting winnen van echt zilver, mogelijk gemaakt door Naamketting.nl. Bijvoorbeeld met de naam van je beste vriend of vriendin.

Ik denk de laatste maanden veel na over vriendschappen. Een aantal gebeurtenissen hebben er afgelopen jaren voor gezorgd dat ik enkele goede vrienden kwijtraakte. Gelukkig kreeg ik ook hele fijne vriendschappen voor terug! Ik ging daardoor toch nadenken over wat vriendschap voor mij is. En wat ik van een vriendschap wil of verwacht, wat voor vriend ik zelf wil zijn. Geen makkelijke vragen, want vriendschap is een uitwisseling. Je beslist niet in je eentje hoe een vriendschap eruit ziet.

Toch heb ik het idee dat ik steeds beter weet hoe ik het graag heb. Dat kost wat moeite, want soms word ik ook geconfronteerd met onrealistische verwachtingen of dingen die ik zelf in het verleden anders had kunnen doen. Het steeds beter weten zorgt ervoor dat ik bewustere keuzes kan maken. Maar bovenal dat ik kan genieten van de vriendschappen die ik heb en die met alle ups and downs toch de moeite waard zijn.

Zo vier ik vriendschap

Terug naar het vieren van de vriendschap. Ik heb ervaren dat het fijn is om de vriendschap te vieren. Met mijn hele lieve vriendinnetje M ga ik elk jaar naar een festival. Dat hebben we, sinds de eerste keer dat we gingen, benoemd als ons jaarlijkse uitje. Daar komt niemand tussen. Eventuele partners niet, andere vrienden niet, we plannen het ook al zodra de nieuwe datum in het volgende jaar bekend is (dus eigenlijk al een jaar van te voren). We kijken daar ook het hele jaar naar uit. Dat zou ik niet met iedereen kunnen. Toch denk ik dat er genoeg dingen zijn die ik met andere vrienden kan doen om de vriendschap met hén te vieren.

Select 2021Select 2021

Moet je de vriendschap per se vieren dan? Ik denk dat het wel fijn is om 1 bijzonder iets te hebben wat van mij en die ander alleen is. Waar niemand aan komt. Waar we allebei altijd warme gevoelens bij hebben. Het maakt voor mij dat ik mijzelf extra gewaardeerd en bijzonder voel.

BFF

Weet je nog? Vroeger, op de basisschool en zelfs op de middelbare school, deelde je een armbandje of kettinkje met BFF er op. Dan kon iedereen zien dat we dikke mik waren. Met bijbehorend drama als dat BFF iets minder forever bleek dan gehoopt ;). Ik kon echt heel fel worden als iemand mijn BFF kwaad deed. Dat had ik voor niemand anders. Daar had ik misschien geen ketting voor nodig, maar ik was toch altijd trots en blij als ik zo’n ketting met iemand kon delen.

Hoe denk jij over het vieren van je vriendschap(pen)? Ik zie vaak ‘girls night out’ of ‘ladies night’ voorbij komen op Twitter en Insta. Dus ik denk dat ik niet de enige ben!

naamketting annelies

Win een naamketting!

Vertel mij in de comments hoe jij vriendschap viert (of juist niet en waarom) en maak kans op een zilveren naamketting van naamketting.nl, ter waarde van € 35,-. Dat is inclusief naam naar keuze en collier van 42 cm. Uiteraard mag je daar ook de naam van je partner of zoon/dochter van maken!

Ik maak de winnaar bekend op zondag 28 juli. Je kan meedoen tot en met 27 juli 22:00 uur. Vul een geldig mailadres in, anders kan ik je niet mailen voor de details. Ik gebruik alleen het mailadres van de winnaar om een mail heen te sturen over de afhandeling van de winactie. 

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

4 Comments

 1. Devi

  Vriendschap betekent voor mij dat je alles kunt delen en elkaar helpt waar nodig is, als ik aan vriendschap denk.. denk ik aan mijn dochtertje van 6. Ik zou daarom graag een ketting met haar naam willen 🙂

 2. Linda Jansen

  Ik vier het niet met een naamketting 😉

  Het fijne van vrienden is dat je van elkaar weet wanneer het even druk is en even niet af kan spreken, maar dat je er wel altijd voor elkaar bent als het nodig is.
  Eens in de zoveel tijd spelletjesavond (met partners) of hapje eten! Helemaal gezellig.

 3. Petra de Blaak

  Afgelopen jaar ben ik erg ziek geweest. Dat heeft me opgeleverd dat ik nu weet wie mijn echte vrienden zijn. We delen een bepaalde saamhorigheid. Ja, die vieren we regelmatig. Met gezelligheid! Als ’t kan, gaan we uit eten, high tea’en, of soms is gewoon samenzijn ook een manier om ’t te vieren.

 4. Annelies Verhelst Post author

  Hoi Petra,
  Ik weet uit ervaring hoe het is om met ziekte vrienden te verliezen of ze erbij te krijgen.
  Er waren maar 3 deelnemers, dus loten was snel gedaan. Jij hebt de naamketting gewonnen!
  Ik stuur je een mail met de details!
  Liefs, Annelies