fbpx
24 January, 2022, 12:55

Nóg mooiere foto’s maken met je smartphone

betere fotos met je smartphone

De telefooncamera’s worden steeds beter en worden dagelijks gebruikt voor het maken van foto’s. Een selfie, foto’s van je katten of tijdens een dagje uit of op vakantie. Het meest makkelijke is natuurlijk dat je je telefoon altijd bij je hebt en dat een foto snel gemaakt is. Maar in dit artikel geven wij vijf handige tips en trucs waardoor je nóg mooiere foto’s kunt maken met je smartphone.

1 Ken je camera app

De camera app openen, op de grote knop klikken en klaar. Dat is hoe het meestal gaat. Een camera app heeft veel extra functies. Het is handig om te kijken wat voor functies je hebt. Je kunt in de meeste camera apps een raster of ‘grid’ van hulplijnen aanzetten voor het maken van een compositie. Je kunt zelf aangeven waar je de scherpte wilt hebben en de belichting, al voor het maken van de foto, wat donkerder of juist lichter zetten.

2 Opzetlensjes

Er bestaan handige opzetlensjes voor smartphones waarmee je meer foto-mogelijkheden hebt. Met een macro-lens, fisheye lens, groothoek- of telelens voor je smartphone maak je hele andere foto’s. Je kunt dichter bij je onderwerp komen voor macro-foto’s of juist een portretfoto maken met een onscherpe achtergrond. De telefoon lensjes zijn klein, makkelijk mee te nemen en snel op je telefoon te zetten!

3 Zorg ervoor dat de lens schoon is

Of je nu een opzetlensje gebruikt of de lens van je telefoon zelf: zorg er altijd voor dat de lens schoon is. Er komen best snel en ongemerkt vuiltjes of vettige vingerafdrukken op de lens als je je telefoon gebruikt. Door er regelmatig even een doekje over de lens te halen, heb je veel betere foto’s. Gebruik geen nat doekje, maar bijvoorbeeld een microvezel doekje.

4 Selfie-stick of statief

Met een selfiestick kun je veel betere selfies maken omdat je meer van jezelf en de omgeving in beeld hebt. En doordat je telefoon camera verder van je af is, is de scherpte beter! Een klein telefoon statief komt ook altijd wel van pas en laat je onbewust beter nadenken over de foto die je gaat maken. Een statief kun je gebruiken om foto’s te maken vanuit een lastige hoek of voor een groepsfoto waar je zelf bij op wilt staan!

Select 2021Select 2021

5 Foto’s bewerken

Er bestaan heel veel apps voor het bewerken van foto’s. Twee hele bekende apps zijn Snapseed en Lightroom Mobile van Adobe. Kijk kritisch: is de foto te donker, staat de horizon scheef of moet er iets meer scherpte in? Of wil je er misschien een storend iets vanaf knippen? Met een app voor beeldbewerking kun je snel en makkelijk een foto verbeteren en daarna online posten.

Wil je meer tips om mooiere foto’s te maken met je mobiel of camera? Op CameraNU.nl hebben we inspirerende blogs en handige adviespagina’s waarmee je nog mooiere beelden kan maken!

Share

Om het maken van mooie beelden mogelijk te maken verkoopt CameraNU.nl alles wat je hiervoor nodig hebt, in alle prijscategorieën. Zo is het maken van bijzondere beelden voor iedereen toegankelijk. We willen je inspireren, enthousiast maken en uitdagen. We doen dit met workshops, lezingen, blogs, social media, video's en adviezen op onze website. Bij elke vorm van foto- en videografie helpen we je op weg door je kennis te vergroten. Soms zijn een paar tips al voldoende voor een nóg beter resultaat.

One Comment

  1. MW

    Ik vind de meest heerlijke en bijna Photoshop kwaliteit-achtige plugin momenteel wel SnapSeed van Google zelf.
    Echt van simpel filtertje tot hoog professioneel levels editten etc.

    Echt een aanrader !