fbpx
30 November, 2021, 21:37

Opladen voor de winter: lekker naar Turkije

istanbul

Nu de herfstvakantie in heel Nederland merkbaar begonnen is, word ik toch wel een tikje jaloers op iedereen die eindelijk weer lekker op vakantie gaat. Zo zit een collega lekker op Mallorca en komt een vriendin net terug uit Cyprus. Elk jaar zo rond de herfst bedenk ik mij (te laat) dat ik geld had moeten sparen voor een oplaadreisje naar een zonnig land. En uiteraard, waar dat dan nog kan. Gewoon even een week met mijn kont op een strand. Toen kreeg ik laatst foto’s in de familie-app doorgestuurd van onze vakantie in Turkije, lang geleden. Natuurlijk! Daar kun je rond deze tijd van het jaar nog heerlijk in de zon genieten! 

Ik ben zelf op 3 hele verschillende plekken met strand geweest in Turkije. Eigenlijk zou ik nog wel terug willen om nog meer te ontdekken. Heb je aanraders? Gooi ze in de comments!

ReizenReizen

Memory lane: Kemer

Met het foto’s kijken van die ene vakantie, bedacht ik mij dat ik er zelf vrij weinig meer van wist. Het enige wat ik heb onthouden: we zaten in Kemer. Kent niemand verder, en het is wel even iets anders dan een all-inclusive in Antalya (de stad) maar het was er echt heel leuk. Kemer ligt een stukje naar links ten opzichte van Antalya, prima aan te rijden vanaf het vliegveld daar. Ik was nog jong toen, en voor het eerst in een all-inclusive geloof ik. Dat je werkelijk alles mocht opscheppen bij het avondeten én alles mocht bestellen aan de bar, was echt geniaal. ’s Avonds was er vermaak op het terras bij het zwembad en dat was in mijn beleving echt magisch. De entertainers betrokken de gasten lekker bij hun spel, volgens mij was er nog een karaoke-avond en ik mocht af en toe een slokje wijn. Topvakantie natuurlijk.

De stad Kemer zelf vond ik destijds een beetje kaal en toeristisch, herinner ik me. Dat je overal moest onderhandelen voor je spulletjes was uiteraard heel gek, en de mensen waren best wel spraakzaam Inmiddels vind ik dat echt de charme van Turkije, dat spraakzame en ook de gastvrijheid. Dat heb ik later in Istanbul nog beter ontdekt en meegemaakt.

Mooiste herinnering: met mijn broertje parasailen. Ik vond het zo vet om achter een bootje te hangen, hoog boven het water. Had van mij uren mogen duren! Terugkijkend had mijn zusje spijt dat zij toen niet durfde 😉

Select 2021Select 2021

Tekst gaat verder na de foto

parasailen kemer

It me 😉

Terug naar Istanbul

Met een vriendin ben ik een aantal jaren geleden naar Istanbul geweest. Gek genoeg net twee dagen voordat er een grote aanslag was op het plein daar, waren we daar weg. Dat voelt best raar kan ik je vertellen, want wij liepen meerdere malen per dag dat plein over om bij ons hotel te komen of juist de stad in te gaan. Anyway, wat een prachtige stad is dat! Ik kon niet stoppen met foto’s maken en we hebben ook echt zoveel bekeken daar. Misschien moet ik daar nog een keer een losse blog over schrijven, want dat is wat veel voor dit verhaaltje. Wat ik daar het meest onthouden heb, is de markt. Kruiden zo ver je kan kijken, drukte waar je eng van wordt, een heel stuk waar ze vlees en vis verhandelen dat je je afvraagt of dat wel helemaal proper is, maar afijn. En daarnaast: de gezelligheid. De restaurants waren knus en gezellig en de mensen zo gastvrij zonder vervelend te zijn.

Nu denk je: wat heeft Istanbul nou te maken met genieten van de zon? Nou, op 35km van Istanbul liggen wat stranden waar je makkelijk naartoe kunt als je op een gegeven moment wel klaar bent met de stad ontdekken. Zoek maar op Kilyos. Je hebt overigens stranden aan de Zwarte Zee kant en aan de Zee van Marmara. Heb je wat te kiezen. Ik ben daar helaas zelf niet geweest, we hadden al zoveel te zien in de stad dat we daar niet aan toe kwamen. Maar ik zou het een volgende keer zeker meenemen in de plannen! Wel even goed kijken naar het weer. Momenteel is het er rond de 16-20 graden. Istanbul ligt op dezelfde hoogte als Napels en Madrid/Barcelona ongeveer, dus het weer is vergelijkbaar. Dat kan zeker in september/oktober dus nog heel lekker uitpakken als je geluk hebt.

Bodrum

Tja, als je denkt aan Bodrum denk je al snel aan strand en feestjes. En dat is natuurlijk ook wel een beetje zo. Ik ben er geweest met een weekendje weg van mijn werk (destijds) en het was hemels. Een hotel direct aan het strand, met strandbedjes overal waar je kon kijken. In de avond zijn we ook goed verwend met een feestje bij het hotel maar ook nog in een club. Ik vond het nog leuk ook, terwijl ik echt niet per se zo van het feesten ben. Maar ja, goedkope cocktails en shotjes, dan wordt het vanzelf leuk. Verder hebben we nog gerelaxt op een rondvaartboot, en dat is ook wel echt een aanrader. Lekker eten aan boord en op een rustige plek van de boot af het water in duiken. Voor een weekendje weg echt helemaal niks mis mee! Bodrum ligt op dezelfde hoogte als Antalya en Kemer en allemaal liggen ze redelijk zuidelijk in Turkije. Vergelijkbaar met Cyprus (ook dezelfde hoogte) is het daar nu ruim 20-25 graden en het kan dus echt nog prima strandweer zijn. Helaas had ik niet heel veel foto’s ervan.

Heb jij nog andere lekkere warme plekjes in Turkije waar het goed toeven is in de herfst? Drop een comment!

Afbeelding in de header is van Alirıza ÇETİNTÜRK via Pixabay

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.