fbpx
24 January, 2022, 13:02

Op de bucketlist: toeren langs de Côte d’Azur

Ik schreef laatst al dat ik graag een keer naar Spanje wil en dat ik nooit eerder een bucketlist had. Ik deel de komende tijd blogs over mijn andere bucketlist-items. Zo ook mijn toer langs de Côte d’Azur. Vroeger als kind ben ik wel ongeveer in die regio geweest, maar daar weet ik amper nog iets van. Op televisie vaak de Formule 1 Grand Prix van Monaco gekeken, dus daaruit bestaat mijn enige referentiemateriaal. Tijd voor een goede trip langs de Franse kust.

De vraag is dan waar je begint en hoe je zoiets aanpakt natuurlijk. Alleen maar toeren wordt hartstikke vermoeiend. Dus een uitvalsbasis is wellicht ook handig. Zelf zou ik een vakantiehuis in Sainte-Maxime huren bijvoorbeeld. Dat ligt precies tussen Marseille en Monaco in en is daarmee handig om als uitvalsbasis te gebruiken. Voordeel is dat die plek zelf ook genoeg moois te bieden heeft!

ReizenReizen

Sainte-Maxime

Het plaatsje Sainte-Maxime is niet heel groot met zo’n 15.000 inwoners (handig, Wikipedia), maar heeft voor gezinnen bijvoorbeeld Aqualand in de buurt liggen. Heb ik zelf geen reet aan, want ik heb geen gezin, maar wat wel leuk is, is dat er een leuke jachthaven ligt en dat het centrum veel gezellige winkeltjes en boetiekjes heeft. Dus om even tussendoor wat rust op te zoeken zit je daar wel goed. Ook als je dol bent op golfen kun je daar op een gigantisch golfpark terecht. Ook niet mijn ding, maar ik ken mensen die daar heel gelukkig van worden.

sainte maxime

Naar Marseille rijden

Maar, het grote voordeel van Sainte-Maxime is dus dat het overal dichtbij ligt. Met ongeveer 1 uur en 40 minuten volgens Google Maps, zit je met de auto in Marseille. Als je langs de kust rijdt, iets langer, maar dan heb je wel een prachtig zicht op de zee steeds. Dus zou ik die 10 minuten op de koop toe nemen en langs de kust naar Marseille rijden. Je komt dan langs het Parc National des Calanques, een ruig kustgebied dat in 2012 officieel een nationaal park werd. Je kunt er een boottochtje langs de mooie bergachtige kustlijn doen.

Select 2021Select 2021

Of naar Monaco

Richting Monaco doe je er langs de kust ongeveer 1,5 uur over vanuit Sainte-Maxime. Je komt dan ook nog door Nice. Je weet wel, die stad die de reden is dat je auto-correct van je telefoon steeds het woordje ‘nice’ een hoofdletter geeft. Kun je dat eindelijk eens met eigen ogen zien. Ik wil daar zeker het Marc Chagall museum gaan zien en het Matisse museum én het museum voor de moderne kunst. Ik kan daar mijn hart helemaal ophalen.

monaco

Je komt daarvoor ook nog langs Cannes. In Cannes wordt het beroemde filmfestival gehouden. Of het ook een leuke plek is zonder dat het er barst van de filmsterren, ga ik dan toch even met eigen ogen bekijken. Even verderop kom je wederom een waterpark tegen, Marineland. Die sla ik zelf even over, maar met kinderen erbij is dat wel leuk misschien.

In Monaco zelf kun je denk ik gewoon genieten van het mooie weer, mooie mensen en rijkelui die het breed laten hangen. Het paleis van de prinses van Monaco moet je dan nog even gaan zien en dat is het dan wel. Als ik ooit met een Formule 1 liefhebber geraak, dan kunnen we met z’n tweeën vast een kaartje regelen voor een wedstrijdje door de straten van Monaco. Geen idee of dat te doen is, of dat ik dat op de bucketlist ‘voor ooit’ moet zetten ;-).

Wildland park

Rijd je vanaf Sainte-Maxime naar boven, dan ben je met ongeveer 1,5 uur in een groot nationaal park dat heel uitgestrekt is en waar je heerlijk kunt wandelen als ik de verhalen zo hoor en lees. Dit Parc Naturel Régional du Verdon herbergt het meer van St. Croix en de ‘beroemde’ Gorges de Verdon (geen idee, maar ik ga het bekijken).

lac saint croix

Ik denk persoonlijk dat je hier zo prima een poos kunt vertoeven en een heel stuk van Zuid-Frankrijk kunt bekijken. Wil ik na een dag of 8 nog steeds niet naar huis, dan kan ik altijd nog verder naar links rijden, richting Avignon en Montpellier bijvoorbeeld. En daar is weer genoeg te zien voor nog eens een blogpost ;). Als ik daar ben kan ik nog even naar Andorra rijden…

Toch maar eens kijken wanneer ik al die bucketlist reisjes ga doen….Heb jij nog tips voor Zuid-Frankrijk?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

ReizenReizen

One Ping

  1. Pingback: If I was a rich girl....