fbpx
24 January, 2022, 14:06

Op de bucketlist: deze plaatsen in Spanje

Hoewel ik altijd redelijk tegen bucketlists was, begint het toch langzamerhand te kriebelen. Ik ga altijd uit van niet lullen maar poetsen. Als je iets wilt, moet je dat doen zodra je de kans krijgt. Maar inmiddels ben ik er ook wel achter dat het niet altijd zo simpel ligt en dat je ook niet alles tegelijk kunt doen. Er zijn veel dingen die ik nog wil doen voor ik dood ga. Een van die dingen: op vakantie in Spanje. Ik ben nog nooit echt op vakantie geweest in Spanje.

Wat, zeg je nou dat je nog nooit in Spanje bent geweest? Ik ben alleen in Bilbao geweest voor een paar dagen en dat vind ik niet echt Spanje, omdat Noord-Spanje toch wel echt net even anders is. Maar Barcelona, Madrid, Valencia, allemaal niet gezien. Gek genoeg gingen we altijd naar Frankrijk, Duitsland, Griekenland en andere landen op vakantie. Portugal en Italië hebben ook lang geduurd voor ik daar was geweest. Save the best for last? Want die twee staan nu bovenaan mijn lijstje met vakantieplaatsen waar ik elke zomer wel heen wil. Sterker, als ik ooit een tweede huis koop, is het daar.

ReizenReizen

Kortom, ik kan Spanje niet overslaan en ik heb dus op mijn bucketlist staan dat ik ergens in 2019 toch eens op vakantie of citytrip moet naar een mooie plek in Spanje. Mijn eigen research heeft een top 5 plekken opgeleverd, maar misschien heb jij ook nog toffe plekken in Spanje waar ik echt geweest moet zijn?

Foto’s via Pixabay.

Citytrip Barcelona

Gek genoeg ben ik nooit in Barcelona geweest. Ik heb een tijdje voor een computerblad gewerkt en collega’s mochten nog wel eens naar Mobile World Congres daar, maar ik ben zo ver niet gekomen helaas. Ook later toen ik een gadgetblog had, ben ik nooit daar uitgenodigd (en zelf betalen vond ik dan ook weer net te overdreven). Toch wil ik het wel zien natuurlijk. De kunst van Gaudi daar bewonderen bijvoorbeeld en daarna uitpuffen op een van de stadsstranden.

Select 2021Select 2021

gaudi barcelona

Citytrip Madrid

Van de hoofdstad van Spanje weet ik niet zo goed wat ik moet denken. Ik hoor van velen dat het niet heel erg de moeite waard is, maar er moeten toch redenen zijn om erheen te gaan? Er schijnen 3 musea te zijn, die samen de Kunstdriehoek vormen. Dus dat lijkt me een aardige reden om toch eens te gaan kijken. Het Koninklijk Paleis ligt er ook en hoewel ik dat natuurlijk in dezelfde categorie schaar als Paleis Soestdijk en Buckingham Palace, is het ongetwijfeld ook mooi om te zien.

Relaxen op de Canarische Eilanden

Eigenlijk staat nog wel het hoogst op mijn lijstje, om mijn vakantiedagen op te sparen en in november gewoon 4 weken te verdwijnen naar een van de Canarische Eilanden. Daar schijnt het ook rond die tijd nog best aangenaam toeven te zijn. En aangezien ik dat grijze weer het liefst zo min mogelijk meemaak, ruil ik dat met liefde in voor een wat zonniger bestemming. Dan kom ik daarna december en januari ook wel door. Het liefst zou ik naar Fuerteventura, een echt surferseiland. En hoewel ik nog nooit op een surfplank heb gestaan, zou ik dat best eens kunnen proberen. Als dat niks wordt, kan ik altijd nog gewoon genieten van lange wandelingen, lekker eten en de open mentaliteit van de mensen waar ik zoveel over gehoord heb.

fuerteventura

Flamengo dansen in Sevilla

Leukst vind ik een citytrip als er ook echt wat te beleven valt. Sevilla staat bekend om de flamengobars (Andalusië sowieso) en ik zou daar best eens een dansje willen wagen. Lijkt me hilarisch om ergens een lesje te volgen.

Sinaasappels eten in Valencia

De sinaasappelstad van Europa, daar moet je toch geweest zijn. Zouden sinaasappels daar echt lekkerder smaken? Als het net zo is als met de tomaten in Italië dan denk ik van wel. Daarnaast schijnt het qua architectuur supercool te zijn met Art Nouveau en Jugendstil gebouwen. Ook schijnt er een grote overdekte markt (de grootste van Europa) te zijn. Dat wil ik wel meemaken! Als mijn zintuigen daarna helemaal overprikkeld zijn, ga ik daarna nog even op het strand liggen. Overigens gaat het in Valencia niet alleen om sinaasappels, ik ga er ook even een bak paella leegvreten.

schaal paella valencia

Keuzes genoeg dus! Nu nog iemand vinden die met me mee wil naar Spanje, want alleen is ook maar alleen 😉

Wat is jouw favoriete plek in Spanje en waarom?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

ReizenReizen