fbpx
21 January, 2022, 16:55

Binnenkort: weekendje Limburg?

Ik heb de imker met wie ik werk (bijen zijn helden, later meer daarover) beloofd dat ik binnenkort een dag naar hem toe kom, om de bijen en de imkerij van dichtbij te bekijken. Kleine uitdaging wel: hij zit in Beesel en dat is in Limburg. Ik ben sinds m’n 16e niet meer in Limburg geweest (Pinkpop niet meegerekend) en het is ver weg! Ik overdrijf, Groningen en Goes zijn ook ver weg en daar kom ik ook. Maar, om het voor mezelf wat interessanter te maken, wil ik er langer heen dan een dagje. Dus ga ik er een weekend van maken. Hoe ga ik dat aanvliegen? 

Er is genoeg te doen in Limburg, dus dat is het probleem niet. Vorige keer ging ik naar een wijnproeverij en bezocht ik Maastricht. Daarmee alleen al hou je het wel even uit.

ReizenReizen

Wat ik graag wil doen is in elk geval een fijne b&b of hotel boeken. Ik kreeg bijvoorbeeld een leuke tip voor een hotel in Venlo, de Maashof, en die biedt heel veel extra activiteiten die je kunt boeken. Zo kun je op een e-chopper (niet zo gaaf als een echte chopper maar toch) de omgeving ontdekken en dan met een bbq afsluiten. Lijkt me way cooler dan even op de fiets een rondje toeren. Kan ook op een kickbike, ook iets nieuws. Dat is een soort grote step voor zo ver ik begrijp. Wel weer wat vermoeiender. En ik hou wel van hotels. De luxe, de anonimiteit somehow ook, dat alles op die plek al is. Toch ga ik ook nog even kijken voor een b&b, maar dat hangt af van of ik ergens wil kunnen dineren ook.

Behalve de verblijfplek en eventuele activiteiten, kun je nog veel meer doen in de buurt van Roermond en Venlo. Beesel ligt ertussenin (was ik vergeten te zeggen). Roermond staat natuurlijk bekend om het outlet center dat daar zit. Vergelijkbaar met Bataviastad en dus vol met korting op de bekende merken. Nu word ik daar niet altijd gelukkig van, want soms is de collectie om te huilen, maar shoppen vind ik dan hoe dan ook wel leuk. Het hoeft ook geen uren te duren ten slotte.

outlet center roermond

Credits: Door User:Dammit – Eigen werk, CC BY-SA 2.5 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2672820

Select 2021Select 2021

Wat ik in elke stad wel leuk vind om te doen is een stadswandeling. Dat kan via een app, of met een gids. Venlo heeft schijnbaar een mooi historisch centrum, dus daar wil ik dan meer over horen. Ook zag ik dat er het Museum Van Bommel-Van Dam zit. Met moderne kunst. Schijnt lekker apart te zijn en daar hou ik wel van. Toch lees ik dat de mooiste dingen buiten de stad te zien zijn, zoals de botanische tuin van Jochemhof in Steyl en kasteeltuinen in Arcen.

In Roermond kun je ook makkelijk de Maasplassen op. Nu zou ik best een klein bootje kunnen huren op een mooie dag en lekker de plassen ontdekken! Daar word ik wel blij van. Wel minder leuk alleen, maar aan de andere kant is de rust en vrijheid met zo’n bootje ook heerlijk. Helemaal nadat ik de drukte van de Designer Outlet en het centrum van Roermond in ben geweest.

Kortom, het ziet ernaar uit dat zo’n weekendje Limburg met gemak vol is te krijgen met allemaal leuke en ontspannende activiteiten. Nu de zon al een paar dagen heerlijk schijnt en het buiten zo lekker naar lente begint te ruiken, heb ik al helemaal zin om te gaan!

Wat zijn jouw tips om te doen in omgeving Venlo-Roermond?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

ReizenReizen