fbpx
21 January, 2022, 16:50

Zo was mijn 2020: ondanks alles best heel ok!

Ik heb mezelf voorgenomen om niet een eeuwig lange blog te schrijven over 2020. Het barst al van de jaaroverzichten op het internet en ik kan me voorstellen dat je er genoeg van hebt. Maar omdat ik vandaag jarig ben en het einde van het jaar is, wil ik toch net als anders even een verslagje tikken van mijn jaar. Spoiler: het viel eigenlijk nogal mee en het vloog best hard voorbij. Spoiler 2: hij is alsnog best lang, sorry.

Ondanks alle ellende van 2020 heb ik eigenlijk een vrij luxe en overzichtelijk jaar gehad. Ik ben niet ziek geweest, ben (gelukkig) niemand verloren aan de corona en heb nog behoorlijk veel toffe dingen meegemaakt. Eigenlijk zijn in mijn omgeving alleen mijn ex-baas en mijn beste vriendin flink ziek geweest van de corona en verder niemand. En ik besef echt wel dat dat vrij bijzonder is, zeker nu ik afgelopen week naar Serious Request op 3FM heb geluisterd, waar allemaal onwijs emotionele verhalen voorbij kwamen van mensen die wel iemand hebben verloren.

Hoe het begon

Mijn jaar begon eigenlijk hartstikke goed. Ik keek redelijk neutraal naar 2020, terwijl ik normaal gesproken altijd even nieuwjaarspaniek heb. Dat kan ook komen omdat mijn jaar begon in Zuid-Frankrijk. Ik was lekker in de buurt van Carcassonne aan het genieten. Elke dag een mager zonnetje en lange wandelingen maken. Een dorpje zo klein dat als je aan de ene kant hoest, je het aan de andere kant kunt horen. Een dorpeling die vuurwerk af durfde te steken. Heerlijk. Ideaal begin.

vakantie in frankrijk

Op 8 januari reed ik mijn examen voor mijn motorrijbewijs en ben dus geslaagd. Dat betekende alvast een fijn vooruitzicht van op het gemakje een motor kopen. Je kunt daarover trouwens uitgebreider lezen in Mijn Moment.

Select 2021Select 2021

motorrijden

Nieuwe baan

Daarnaast had ik net een nieuwe baan bij Puur Events, een superleuk evenementenbureau in Amsterdam, waar ik als Online Marketing Manager echt de boel mocht komen versnellen. Doen waar ik goed in ben. Iedereen superblij.

annelies in rotterdam

Foto door Anna-Maria Giannattasio @puur

Maar vanaf toen was het wel keihard werken. Want na twee weken zei de marketing manager dat hij wegging, en dat 13 maart zijn laatste dag zou zijn. Dus behalve inwerken werd het ook kijken hoe ik zo snel mogelijk een heleboel taken van hem zou kunnen overnemen en kreeg ik er ook de verantwoordelijk over een heel team bij vanaf dat moment. Dat zou eerst pas veel later op het jaar zijn, als ik lekker ingewerkt was.

En toen was het maart en bleek de laatste dag van de marketing manager ook de laatste dag dat we nog met elkaar op kantoor mochten zijn. Ik en mijn team moest vanaf dat moment alles online doen. Wederom een pittige periode, want ook voor de business het natuurlijk deze verandering grote impact. Grote evenementen konden niet meer doorgaan en alle uitjes werden verplaatst of geannuleerd. Vanaf mei werd het werk ook nog eens langzaamaan echt minder. Optimalisaties die we konden waren wel een keer klaar, en elders in het bedrijf kwamen ook steeds meer handjes beschikbaar om kleine achterstallige klussen op te pakken.

Huis verbouwen

Ondertussen was begin maart in mijn huis een verbouwing bezig. De vloer zou getegeld worden en mijn meubels moesten uit huis (en twee weken later weer terug) en ik kon niet beneden werken. Dus ik heb twee weken op de logeerkamer gewerkt, waar de muren wel een beetje op me af kwamen na een paar dagen. Maar ach, gelukkig konden de klusjesmannen ondanks de crisis gewoon doorwerken. Ook mijn toilet werd nog verbouwd daarna en nu ziet alles er dus weer tiptop uit. Heel blij mee! Mijn huis voelt nu eindelijk, na dik 4 jaar, een beetje af. Al is een huis nooit af, maar vooruit.

oude wc

Oud

nieuwe wc

Nieuw

Zomer

De zomermaanden gaven wat lucht. Ik heb in april mijn motor opgehaald en kon in de zomer regelmatig lekker rijden.

Tattoo #1

Begin juni heb ik de allergaafste tatoeage laten zetten die ik heb. Een hele mooie gekleurde kolibrie, gezet door Johe van der One (uiteraard zijn artiestennaam) hier in Haarlem. Het was eigenlijk de bedoeling om deze te zetten tijdens de Tattoo Convention in Gorinchem eind mei, maar die ging vanwege corona niet door. We zouden in november nog een nieuwe bedenken voor de Tattoo Convention in Brussel, maar ook die ging natuurlijk niet door. Maar kijk hoe gaaf!!11

kolibrie tattoo

Concert!!

Daarnaast ben ik als 茅茅n van de weinigen in Nederland naar een concert geweest in de Ziggo Dome. Van Typhoon. Een soort test om te kijken of een coronaproof opzet te doen was. Wat was dat gaaf!

concert typhoon ziggo 2020

Nieuwe blogserie

In de zomer ben ik ook begonnen met mijn blogserie “Terugkiek’n“, maar wegens structureel gebrek aan focus en tijd is dat tot nu toe niet gelukt om wekelijks of tweewekelijks vol te houden. Misschien in 2021 een volgende poging, maar misschien moet ik het per maand doen. Ik gok dat dat iets beter vol te houden is eigenlijk. Ze werden namelijk wel goed gewaardeerd door jou, de lezer van dit blog! Voor mezelf is het ook echt wel leuk om ze te schrijven, want ik kan meteen even nagenieten.

Haken

Ook heb ik leren haken (weer) en heb ik met veel pijn en moeite (letterlijk pijn, aan mijn vingers) een grote eend, met broekje en zwemband, in elkaar gehaakt. Ik ben er apetrots op, maar ik weet nog niet of ik nou de volgende keer weer zo’n groot ding ga maken…

gehaakte knuffel eend

Vitamine D

Verder heb ik de zomer ook flink gebruikt om veel aan het water of 眉berhaupt buiten te zijn. Zon maakt toch een hoop verschil en aangezien thuiswerken een stuk moeilijker is als buiten de zon schijnt, heb ik erg mijn best gedaan om toch zoveel mogelijk buiten te genieten.

zuid kennemerland

Museum Voorlinden

Ik heb ook eindelijk museum Voorlinden bezocht, samen met mijn lieve beste vriendin. Normaliter zouden we samen een weekendje naar Down The Rabbit Hole zijn gegaan, dit jaar moesten we het doen met dit bezoekje en veel wijntjes thuis. Daar waren we allebei wel wat verdrietig over. Maar, museum Voorlinden is wel echt heel gaaf!

museum voorlinden

Fotoshoot

Eind augustus mocht ik meedoen aan een heuse fotoshoot voor een campagne van smartphonemerk OnePlus. Dat vond ik echt heel vet, want de foto’s zijn supergoed gelukt en de campagne was heel erg leuk. Bedoel, hoeveel niet-professionele modellen kunnen nou zeggen dat ze in een grote campagne (was echt de grootste campagne die ze tot nu toe in Nederland hebben gedaan) mochten figureren? Echt. Zo. Tof.

oneplus campaign

Copyright OnePlus NL met toestemming

Kutcrisis

Helaas kwam er in september even een naar momentje. Omdat het in de evenementenbusiness niet zo goed ging sinds de strengere maatregelen van september, zag het er niet naar uit dat ik nog veel kon doen bij Puur Events. Dus hebben we gezamenlijk besloten dat mijn contract zou be毛indigd worden per eind oktober. Ik geloof dat er weinig tot geen banen waren waar ik z贸 van heb gebaald dat het stopte. Niemand kon hier wat aan doen, ik niet, Puur niet, niemand. En dat maakte het zo onwijs verrot! Ik was net lekker op dreef voor mijn gevoel en toen gooide de crisis roet in het eten. Ik kon niet doen waar ik voor was aangenomen en gezien de prognoses zou dat nog zeker 1,5 jaar niet kunnen. Zonder uitjes en feesten immers ook weinig marketingbudget. Dus ik moest op zoek naar een andere baan.

Bittersweet

Gelukkig was september niet alleen maar ellende, en had september zeker nog een paar mooie dagen. Omdat ik al vrij snel vrij was tot eind oktober, had ik ineens ook alle tijd om vanalles te ondernemen. Mijn zusje kwam logeren en we hebben een heerlijk rondje over de grachten in Haarlem gesupt. Het was denk ik al 7 jaar geleden ofzo dat ik op een sup had gestaan. Het eerst half uur had ik dan ook enorme wiebelbenen en was al de dood om te vallen. Ik haat water namelijk :’). Vet handig, maar ja, normaliter blijf je gewoon staan op zo’n bord. Ik heb het droog gehouden, zelfs ondanks een bootje met jonge gasten die expres hard langs gingen varen. En ik vond het toch weer moddervet, dus ik ga komend voorjaar zeker weer eens!

suppen

Toeristendingetjes

Daarnaast heb ik ook de kans gegrepen om eindelijk eens naar de Zaanse Schans te gaan. Mijn zusje wilde lekker toeristendingen doen en aangezien het qua toeristen overal leeg was, leek ons dit de uitgelezen kans ervoor. Het is echt onwijs schattig daar allemaal. En ze waren een filmpje aan het opnemen bij het originele winkeltje van Albert Heijn daar, heb alleen nog steeds niet achterhaald waarvoor het was helaas. Ik ben blij dat ik de Zaanse Schans eindelijk eens gezien heb!

zaanse schans

Tattoo #2 (dit jaar)

Wat ik 贸贸k heb gedaan, is n贸g een nieuwe tatoeage laten zetten. Een beginnend tattoo-artieste (Rose Ink Haarlem) zocht mensen waarop ze wat designs mocht oefenen. Ik was de eerste waarop ze kleur kon oefenen en het ging supergoed!! Ik heb echt een eeuwigheid in die stoel gelegen, maar dan heb je ook wat. Helaas hield het wel in dat ik bloed geven bij Sanquin moet uitstellen tot komende januari (maar dat is het al bijna), want je mag geen bloed geven 4 maanden nadat je een tattoo hebt laten zetten. Trouwens, als je nog geen bloed of plasma geeft (plasma is makkelijker), doe het! Want zeker in deze crisis is het hard nodig, er is heftig tekort en je kunt er vrij makkelijk levens mee redden. Doen hoor!

bloemetjes tattoo

Pink like the color of…

Toen het ernaar uitzag dat ik toch wel even thuis zou zitten (een baan vinden tijdens de crisis was even een flinke uitdaging) heb ik de kapper ingepland en ik heb mijn haar roze laten verven. Wilde ik al superlang en man, Wat Is Het Gaaf geworden! Helaas was het maar een spoeling, dus na een paar weken was het meest er al uit. Inmiddels zie je nog welgeteld 2 plukjes die nog steeds roze zijn, daar is het goed op blijven plakken grappig genoeg.

roze haar

Verkering

Wat er 贸贸k is gebeurd, zo rond de zomer, is dat ik iemand tegenkwam die ik eigenlijk al heel lang ken van onder andere Twitter, die ik al 4 jaar niet had gezien of gesproken. En die bleek ineens vrijgezel te zijn 茅n het klikte nog steeds (vorige keer ook al, maar toen was hij dus geen vrijgezel en ik had ook wel even wat anders aan mijn hoofd). Is nu dikke mik, dus je zou kunnen zeggen dat ik een verkering heb. Yay. Ik was er enorm niet naar op zoek, ik was echt (oprecht, want niemand gelooft dat ooit) helemaal happy in mijn eentje. It still happened. En het is leuk. Dus het kan gebeuren dat je in komende blogs wel eens een referentie naar de BF (boyfriend) ziet. Sorry, geen foto’s 馃槈

Nieuwe baan #2

En eind oktober vond ik ineens t贸ch een nieuwe baan. Ik had de hoop al een beetje opgegeven, en was al met de UWV aan het rekenen geslagen over de maanden erna. Als hobby had ik een nieuw initiatief opgezet, Advies van Annelies, en ik doe dat nog steeds, waarbij ik marketeers, managers en ondernemers advies geef over nieuwe diensten, marketingidee毛n en HR. Dat liep als een speer en was superleuk! Is het nog steeds trouwens, je kunt het inboeken voor slechts 鈧49 (tax deductable).

Maar ineens bleek dat bij KRO-NCRV mijn CV niet goed was doorgekomen. Toen dat eenmaal was opgelost, werd ik de volgende dag op gesprek gevraagd, over het weekend heen op 2e gesprek en een dag later was het beklonken. Helaas is het maar voor 5 maanden, ik vervang iemand die met zwangerschapsverlof is, maar het is wel echt serieus heel vet! I mean, we maken programma’s zoals Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens, Een Huis Vol, Jo毛l Lokaal, Hello Goodbye, en nog veel meer. Hoe gaaf is dat? Ik mag daar tijdelijk de promoties en activaties online voor doen op de KRO-NCRV eigen kanalen, dus Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Google Ads, via organic en advertentiecampagnes. Machtig mooi! En afgelopen week heb ik Het Grootste Online Kerstdiner gemodereerd. Hoe uniek! Dus ondanks dat het maar 5 maanden is, leer ik weer veel en ik zie prachtige dingen voorbij komen. Vanaf april dan wellicht weer ergens anders aan de slag, maar dat zien we dan weer wel.

En ook nog dit

Denk je: nu is je jaar toch wel voorbij he? Je bent jarig, het jaar is bijna om, is het nu eens klaar? Ja bijna. Ik wilde nog even zeggen dat ik nog echt een prachtige wandeling door het Waterloopbos heb gemaakt. Zoveel paddenstoelen heb ik nog nooit bij elkaar gezien! Met dank aan Marrigt voor de foto’s.

annelies in dahliaveld waterloopbos

<3

En daarbij goed nieuws: mijn kat zit eindelijk graag bij me op schoot. Ineens, net voor de kerst, kwam ze tussen mij en mijn laptop in zitten en sindsdien wil ze bijna elkaar dag wel en is ze ook chagrijnig als ze weg moet omdat ik toch echt even moet plassen. Na 4 jaar mag dat ook wel eens. Dus ik ben helemaal in mijn nopjes! Ook in mijn nopjes ben ik met het shirt dat Jeanique voor me maakte. Het past perfect en is precies mijn kleur, mijn stijl, alles. Dus ik eindig het jaar in stijl met een shirt dat speciaal voor mij is gemaakt (heb ik gewoon voor betaald trouwens).

poes op schoot

shirt

It’s my birthday!

Komende dagen ben ik nog even mijn verjaardag aan het vieren. Ik spreek met iedereen individueel af, in tijdsblokken en coronaproof. Heel gedoe, maar ik heb er onwijs zin in, want het maakt dat ik me de hele week een beetje jarig voel, in plaats van maar 1 dag. Ik heb een megabox met taartjes gekocht, die 茅n vegan (maakt mij overigens geen drol uit) 茅n glutenvrij 茅n suikervrij zijn, maar wel met allemaal verschillende smaakjes, van A Piece Of Joy. Heb nu al zin om me daar helemaal dik aan te eten!

Hoe was jouw jaar?

Rest mij nog om jou te vragen naar jouw jaar. Zoals je leest viel mijn jaar in het algemeen erg mee, ondanks de banenstress. Ik heb dit jaar voor mijn gevoel harder gewerkt dan ooit, op veel vlakken trouwens, en ik ben er redelijk glansrijk doorheen gekomen. Gezien mijn historie met depressies ben ik eigenlijk heel trots op mezelf en megablij met alle mensen om me heen. Samen hebben we het echt heel aangenaam gemaakt, ondanks alle ellende. Hoe was jouw jaar? Heb je het nog goed kunnen afsluiten? Of is het ‘deur dicht en duimen dat 2021 beter is’?

Bedankt dat je mijn blog las! Ik wens je in elk geval een heel mooi nieuw jaar, met goede gezondheid, veel liefde en fijne belevenissen.

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, ok茅, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

6 Comments

 1. Gijs

  Jeetje Annelies, dat klinkt als een pittig jaar, maar zo te horen sla jij je er goed doorheen. Respect!
  Mijn jaar was ook heel gek. We besloten naar Singapore te verhuizen, vlak voordat alles in Nederland ook op slot ging. Uiteindelijk toch besloten om te gaan en nu lijken familie en vrienden soms wel heel ver weg.
  Gelijktijdig geeft het mij ook alle rust (geen sociale verplichtingen, andere omgeving etc.) om eens na te denken wat ik verder nog zou willen (en belangrijk vind) in het leven.
  Beste wensen voor 2021 alvast en keep going strong!

 2. Annelies Verhelst Post author

  Ha Gijs, ik las het inderdaad, over je verhuizing. Wat een grote stap zeg. Maar ik lees ook dat het best bevalt daar, of niet? Mooi dat je daar de tijd hebt om na te denken. Dat is ook fijn. Jij ook een heel mooi en gezond 2021 gewenst!

 3. Charlotte

  Ik had wel verwacht dat het baanverlies meer impact zou hebben gehad. Fijn dat het allemaal zo positief was. En ik denk dat, juist omdat je als single zo gelukkig was, je ook beter zo鈥檔 relatie in kunt. Dan hoeft er immers niks. Geen spanningen omdat je hoopt dat het werkt ofzo.
  Hoop dat je al een fijne verjaardag hebt gehad en wens je graag een gelukkig 2021.

 4. Annelies Verhelst Post author

  Hoi! Ik had een hele fijne verjaardag! En klopt wel wat je zegt: ik pas me niet meer aan (buiten wat normaal is) en dat geeft rust. Baanverlies had ook echt wel impact, leuk is anders en ik wist even niet goed wat ik moest. Maar zo terugkijkend heb ik er ook weer iets leuks voor terug en was het maar een soort moment. Denk ik. Jij ook een fijn 2021, met betere gezondheid en wat meer rust qua werk.