fbpx
30 November, 2021, 21:11

Waarom ik 2 banen heb

2 banen

Ik sprak met iemand en die heeft uit eigen keuze twee banen. Eentje in de zorg, en eentje in een restaurant als kok. Ik kom dat zelf niet vaak tegen en ik vind het leuk om te horen! Waarom? Omdat ik zelf al sinds mijn afstuderen moet uitleggen waarom ik én een vaste baan heb én ook nog freelance klusjes doe.

De grap is dat daardoor praktisch iedereen die bijvoorbeeld mijn LinkedIn-profiel bekijkt, denkt dat ik fulltime freelance. Dus meer dan eens moet ik uitleggen dat ik helaas alleen beschikbaar ben voor hele kleine klusjes.

Uiteraard zorg ik altijd dat het elkaar niet in de weg zit en als ik te druk ben met mijn doordeweekse baan, dan heb ik even geen klusjes. Zo simpel is het ook. En ik vaar er dus al zeker 10 jaar wel bij, want het brengt me ook iets. Niet afwisseling, hoewel ik dat jarenlang zo genoemd heb. Dat heb ik ook wel met 1 baan. Maar het voedt wel mijn nieuwsgierigheid, mijn neiging om af en toe even niet op gebaande paden te lopen en het brengt me inspiratie. En als ik me geïnspireerd voel ga ik vliegen. Dan maken mijn hersens overuren om plannetjes te maken, dan zie ik verbindingen en dan word ik creatief. Het laat me nadenken, het houdt me scherp en het zorgt ervoor dat ik uiteindelijk ook anderen beter kan helpen. Observeren, leren, integreren en evalueren. Klinkt wel gestructureerder dan het is natuurlijk. En ik zie de vraag al onder mijn post komen: “Kun je dat dan allemaal niet als je maar 1 baan hebt?”. Nee, zo werken mijn hersens niet, ik ben zo niet bedraad. Dat is de ondernemende geest die ik van mijn vader heb geërfd. Dat kan overkomen als wedden op meerdere paarden en nooit all-in zijn. Toch doe ik beide met overgave en passie en voel ik me er helemaal senang bij.

Ik vind het hoe dan ook altijd wel bewonderenswaardig dat er mensen zijn die al heel lang dezelfde baan bij hetzelfde bedrijf hebben. Tegelijkertijd weet ik dat het echt een speciaal bedrijf vraagt voordat ik dat ooit ook ga hebben. Tot die tijd blijf ik lekker doen wat ik doe, en hoop ik dat ik er nog heel lang deze energie uit blijf halen.

Hoe ga jij om met werk? Wat is jouw streven? En wat haal je uit jouw werk?

Select 2021Select 2021
Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.