fbpx
21 January, 2022, 16:27

Terugkiek’n – 21 tot 27 juni – chillen in een bubbelbad

Afgelopen week is er weer zoveel gebeurd! Ik startte met deze blogpost en ik wist even niet meer wat ik had gedaan wat vermeldenswaardig was. Even mijn fotogalerij geopend. Blijkt dat het eigenlijk best een drukke week was. Zo ging ik met een collega een challenge spelen in Haarlem, en relaxte ik in een bubbelbad. Hoe dat allemaal was, lees je als je verder bladert.

Haarlem Challenge

Ik werk voor een evenementenbureau dat onder andere (bedrijfs)uitjes verzorgt. We maken de meeste spellen en uitjes zelf. Zo ook de nieuwe Haarlem Challenge. We hebben een zelfde soort challenge voor meerdere steden, zoals Rotterdam en Amsterdam, en ik ging de Haarlem Challenge testen met een collega die ook in Haarlem woont.

Foto door collega Bart

Dus wij op maandagmiddag, met 25+ graden, door de stad lopen. We kregen een map met opdrachten, een plattegrond van Haarlem met stippen erop en het antwoordenpapier. Twee uur de tijd om zoveel mogelijk antwoorden te krijgen én we kregen nog bonusopdrachten. Uiteindelijk doel van de challenge is bepalen wie er zoveel van de stad weet, dat deze de burgemeester mag vervangen. En een challenge was het wel! Veel puzzels, maar vooral op iets te warme schoenen door de stad lopen was een echte uitdaging. Op het laatst had ik een blaar op mijn hiel, dus was ik er wel een beetje klaar mee. Maar, met een lekker kleurtje op de wangen en schouders (insmeren voortaan), gingen we toch weer blij naar huis. Ik heb zóveel nieuwe dingen gezien in mijn eigen stadje! Bij elke opdracht staat ook een stukje over de geschiedenis van de betreffende plek, dus ik leerde ook veel bij.

haarlem challenge opdracht

Foto door collega Bart

Select 2021Select 2021
haarlem challenge bedrijfsuitje

Foto door collega Bart

Veel meer kan ik er niet over zeggen, maar hij is echt leuk om te doen! Nog niet te boeken via de officiële route, maar als je via het contactformulier van Puur* laat weten dat je hem graag wilt doen, dan is dat zeker te regelen! Ook geschikt voor vrienden en families.

Nieuwe buren

Ik schreef maandag een briefje naar de nieuwe overburen. Oh, wat voelde ik mij een zeur! Ik heb dus twee katten, waarvan eentje praktisch altijd buiten rondloopt. Ze heeft er inmiddels helaas ook een handje van om bij anderen in huis te snuffelen, zeker als daar geen andere katten zijn. In mijn huis heeft ze immers concurrentie van mijn dikke rode kater. En ze is in kattenjaren aan het puberen, dus heeft ze momenteel even een hekel aan thuis. De nieuwe overburen hebben met deze warmte hun deur open staan (veel andere buren overigens ook, maar die hebben vaak andere huisdieren). Dus ze liep daar naar binnen en dat hadden al meerdere mensen opgemerkt en bij mij aangegeven. Ik klom zodoende in de pen. Ik had gehoord dat ze Amerikaans waren, dus ik schreef in het Engels én het Nederlands (je weet maar nooit). Ik dacht echt: oh man ze gaan nu echt denken wtf is die chick. Maar nee. De volgende dag kreeg ik zo’n lief briefje terug! Ze begrepen het helemaal en vonden het mega chill dat ik in het Engels had geschreven. Ze geven haar geen eten gelukkig. En als ik haar terug wilde, hoefde ik maar aan te bellen, en of ik zin had om iets te komen drinken.

Dus ik ben er afgelopen weekend even heen gelopen en we hebben best wat overeenkomsten, dus dat drankje komt er zeker! En ik vertrouw het nu iets meer dat madam daar wel eens zit. Toch net of je van je kinderen ook eerst wilt weten bij wie ze precies zitten voordat je dat relaxt vindt. Maar echt, was zo blij dat ze me niet één of ander hysterisch wijf vonden. En zij waren op hun beurt blij dat ze niet ineens een buur tegen zich in het harnas hadden gejaagd als een soort kattendieven. Toch leuk, weer nieuwe leuke buren. Mijn eigen directe buren gaan namelijk verhuizen, wat ik echt jammer vind. Hoop dat de nieuwe buren ook zo leuk zijn als de overburen!

Nieuwe waterkoker

Mijn waterkoker van €15 bij de Vomar ging ineens stuk! Hij wilde niet meer aan. Dacht eerst nog dat het aan een stopcontact lag, maar nee. Ik gebruik hem vrij veel, en na 3 jaar is zo’n goedkope waterkoker blijkbaar op. Dus ik ging op speurtocht naar een nieuwe. Blijkt dus dat ik een vrij dure smaak heb. Ik wilde niet weer zo’n zelfde, want ik wil toch wel dat een waterkoker wat langer mee gaat. Of is dat een illusie? Afijn, dit waren de kandidaten. Het is die van Moa geworden.Uiteindelijk kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om echt een hele dure te kopen. Ik vond die van Tower ook echt heel geniaal namelijk. Maar ik meer accessoires in de keuken die praktisch volledig koper/rose goud zijn, dus de eerste past gewoon beter. Hoewel ik daar nu van merk dat het knopje om hem aan te zetten niet goed werkt. Hij schiet de hele tijd terug omhoog, dus het duurt even voor hij echt begint met opwarmen. Dus wie weet moet hij nog terug. Dus ik kan gelukkig weer normaal thee drinken. Voelde me net een echte huisvrouw, helemaal onthand door gebrek aan een waterkoker.

Opknapbeurten

Woensdag was een dag waarop vanalles opgeknapt werd. Om 8 uur stond ik met de auto op de stoep van de garage. Dit keer de garage om de hoek. Ik ben 4 jaar lang keurig naar de dealer gegaan met mijn Ford Ka, maar dit keer was ik daar wel een beetje klaar mee. De enige reden dat ik naar de dealer ging, was dat ik dan Ford Assistance erbij kreeg, zeg maar de Wegenwacht van Ford, maar dan gelijk voor heel Europa. Alleen een lichtelijk wassen neus, omdat je met een nieuwe auto natuurlijk niet zoveel kans op pech hebt. Nu ik een motor heb, heb ook weer Wegenwacht, en die geldt voor mij als persoon, niet alleen voor de motor dus. Geen reden meer om bij de dealer te blijven voor de auto! Twee straten verder zit een garage die er netjes uitziet en waarvan ook de reviews op Google en dergelijke goed waren. Zo eentje zonder website, dus die het druk genoeg heeft zonder reclame te maken.

Viel alles mee

Toen ik belde om een afspraak te maken, moest ik maar even langskomen met de onderhoudspapieren van de vorige keer. Zo kon hij zien of een grote of kleine beurt beter was. Gelukkig volstond een kleine beurt en was hij daar gewoon eerlijk over. De distributieriem moest wel vervangen worden, dus dat was al duur zat. Toen ik daar toch langs ging met mijn papieren, gaf ik aan dat de ruitenwisser stuk was (en het regende). Dus hij zei, ik kan nu nog bestellen, ze komen zo met een vracht spullen, dan kan het nog mee. Als je over een uur terugkomt met de auto, zet ik hem erop. Service! Niet gratis natuurlijk, maar toch. En woensdag kwam ik daar met de auto dus, vroeg in de ochtend. Van te voren had hij al gezegd dat het ook 2 dagen kon duren voor ik hem weer kon ophalen, en ook woensdag zei hij dat weer. Maar in de loop van de middag belde hij: hij is klaar! Was er gelukkig niks mee aan de hand verder, dus hij hoefde niet langer te blijven. Yay!

Tanden poetsen!

Zelf moest ik nog even langs de tandarts voor controle, en ook dat viel gelukkig alles mee. Het was vanwege de coronacrisis 3 maanden uitgesteld, maar alles was keurig. Dus even wat tandsteen eraf, en hoppa, terug naar huis. Dus dat was mooi, twee keer weinig aan de hand waar ik al rekening had gehouden met gedoe…Meer van dat soort dagen!

Chillen in een bubbelbad

Donderdag belde mijn beste vriendin dat ze in het bubbelbad zat. Zo’n opblaasbare van de Lidl. Of ik ook kwam. Het was donderdag zo’n 30 graden, dus afkoelen vond ik na werk ook wel prima. Ik was al vroeger begonnen met werken die dag, zodat ik eerder kon stoppen. Lekker wegstoven binnen….pff. Dus ik was megablij dat ze belde. Ze had prosecco geregeld, zodat we even konden proosten op dit geweldige idee. Echt, dit was zó genieten! Als je ooit twijfelt over een bubbelbad in je achtertuin, GEWOON DOEN! Zelfs voor maar een paar keer per jaar, is het het echt waard. Genieten!!

chillen in een bubbelbad

I love bubbels <3

Wat ik verder nog deed

Vrijdag en het weekend waren verder ook heel prima. Ik deed een heleboel!

  • jumpsuit Ik ging naar de laatste therapiesessie met mijn invaltherapeut. Mijn reguliere psycholoog was met zwangerschapsverlof en is weer terug. Ik vind het wel spannend om weer terug te gaan!
  • Ik ging shoppen (online) en kocht in de sale vet goedkoop allemaal leuke jurkjes, een short met bijpassend shirtje en een jumpsuit die ik al een jaar op het oog had en nu eindelijk mega goedkoop kon kopen…altijd yay.
  • Ik begon met iets te haken waar ik het niet over kan hebben. Het wordt een cadeautje voor een vriendin die zwanger is en soms leest ze mijn blog geloof ik. Ik haak nog niet zo lang, en ik vind het erg fijn om met mijn handen bezig te zijn. Lekker muziekje erbij aan (of niet) en lekker priegelen. Maar het eerste stuk van mijn nieuwe project is supergoed gelukt al!!

En hoe was jouw week afgelopen week? Ben benieuwd wat jouw hoogtepunt was!

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.