fbpx
21 January, 2022, 16:24

Terugkiek’n – 14 tot 20 juni 2020 – Bloginspiratie alom!

Dit is de eerste versie van Terugkiek’n! Ik wilde mijn blog persoonlijker maken en sowieso weer wat vaker blogs posten die ik echt zelf wilde schrijven. Terugkiek’n is een Zeeuws woord wat gelukkig niet compleet zijn betekenis verliest als je verder geen woord Zeeuws spreekt. In Terugkiek’n blik ik even terug op de afgelopen week en deel wat hoogtepunten, artikelen die ik interessant vond en een paar foto’s die ik maakte. Niet per se in chronologische volgorde of iets, maar gewoon zodat je weet wat mij bezig heeft gehouden. 

Bloginspiratie

Deze week stond in het teken van bloginspiratie. Ik heb afgelopen jaar voornamelijk in opdracht geschreven, omdat dit me een stok achter de deur gaf om echt even iets te schrijven. Niks mis mee, laten we dat voorop stellen. Ik vind het echt fijn dat mijn blog goed genoeg is om af en toe betaald te schrijven. Maar vanwege tijdgebrek en het idee dat niemand echt op mijn hersenspinsels zit te wachten heb ik weinig artikelen ‘zomaar’ geschreven. En dat kan anders! Maandag kreeg ik ineens de geest en zodoende heb ik dinsdag na werk de hele avond doorgewerkt om wat nieuwe ideeën uit te werken en toe te voegen.

Zo maakte ik al een opzet voor mijn ‘Boekenkast‘. Boeken zijn heel persoonlijk, want ze laten zien wat ik prettig vind om te lezen, of waar ik aan werk in de zin van persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast heb ik een nieuwe rubriek gelanceerd: Aandacht van Anneliesje. Gratis aandacht voor toffe initiatieven, mooie nieuwsbrieven waar iedereen beter van wordt, crowdfundingacties, kleine stichtingen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Het idee is om elke week op dinsdag een nieuw initiatief onder de aandacht te brengen.

Verder heb ik nog meer ideeën, maar die moet ik nog even uitwerken. Deze Terugkiek’n is ook een van de ideeën. Laat je in de comments even weten wat je ervan vindt?

Select 2021Select 2021

Printen

Ook dinsdag: moest hard lachen. Vriendinnetje kwam bij me thuis omdat ze ‘iets’ moet printen. Komt binnen, zegt ze: ja het zijn wel 19 pagina’s. Ging vervolgens helemaal mis. Ze had een .doc doorgestuurd met allemaal afbeelding er in geplakt, maar mijn printsoftware converteert Word-bestanden heel slecht. Dus na 2 pagina’s begon de ellende en kwam er alles er half uit. Gelukkig toch nog een aantal weten te reden. Leuke is, het ging om sjablonen voor decoratieve houten plankjes. Die maakt ze zelf als hobby en verkoopt ze in haar leuke webshop. Evenals zelfgehaakte knuffels, mondkapjes, wattenschijfjes en meer. Ik krijg er niet voor betaald om dit te promoten, maar vind het zo leuk dat ze haar droom heeft omgezet in actie! Plus op haar blog leer je echt over alles wat met haken te maken heeft. Ook handig. Ze heeft mij inmiddels ook aan het haken gekregen. Daarover ga je vast een volgende keer nog lezen!

Opluchting

Deze week hoorde ik van mijn werk dat mijn tijdelijke contract (gelukkig) nog met twee maanden wordt verlengd voorlopig. Nu denk je: twee maanden, dat is niet veel toch? Klopt ook, maar we zitten met het bedrijf even in het hart van de coronacrisis. Ik werk fulltime voor een evenementenbureau in zakelijke uitjes en feesten. Dat ligt sinds 13 maart volledig stil. Mondjesmaat komen er nu weer aanvragen voor uitjes binnen, maar nog steeds grotendeels alleen vriendengroepen en vrienden. Geen enkel bedrijf houdt een achteruitgang van 95% in omzet lang vol (or so, exacte cijfers kan ik niet geven natuurlijk) dus ook wij niet. Mijn contract zou begin augustus verlengd worden (in het positieve scenario), maar dat was dus even niet zeker. Doordat ik een behoorlijk cruciale functie heb én door het steunpakket vanuit de overheid dat nog loopt, mag ik nog eventjes blijven. Zo kan ik helpen om alles helemaal tiptop in orde te maken voor wanneer we eindelijk weer op grotere schaal aan de slag mogen voor klanten. Ben echt zo gelukkig hiermee! Ik heb het zó naar mijn zin en ik doe zulke leuke dingen. Het zou jammer zijn als dat buiten ieders schuld om zomaar moest eindigen. Helaas zijn veel collega’s minder goed af en daar zit ik wel mee natuurlijk. Maar voor mezelf ben ik even heel blij. Yay!

Koffie!

Ik hou onwijs van koffie. Ik krijg er uiteraard wel hartkloppingen van als ik ineens een hele sterke koffie drink, maar dat neem ik op de koop toe. Deze week kreeg ik van Koffie Loods een aantal verschillende soorten koffie om te testen voor mijn blog. Italiaanse koffies, love it!!! Ik had wat voorkeuren doorgegeven, en heb inmiddels twee varianten al geproefd. Veelbelovend! Ook hiervan krijg je binnenkort een review. Ik drink 1 kop koffie (mok eigenlijk) per dag, heel soms twee, dus heel hard gaat het niet met proeven. Maar ik kan echt intens genieten van goede koffie. Nu waren mijn koffiebonen bijna op, dus ik was heel blij met de mail van Koffie Loods.

koffie proeven

OnePlus 8 Pro

Weet je trouwens al dat ik ambassadeur ben voor OnePlus? Nee? Ik heb via TechGirl een OnePlus 8 Pro smartphone gewonnen en daar hoort bij dat ik in ruil daarvoor ambassadeur mocht worden. Ik test de telefoon uitgebreid en doe verslag via voornamelijk Instagram over mijn bevindingen. Zo vertel ik over de camera (zeer goed!!), het scherm (perfect leesbaar in de zon), de prestaties, het supersnelle oplader, en nog veel meer. Net voor deze week begon, kreeg ik daarbij ook nog eens de draadloze oordopjes erbij. En die zijn me een partij chill! Daar kom ik zo nog op terug in het volgende stukje, want daarover was ik echt mega enthousiast! No kidding. En niet omdat ik ze mocht houden.

Dat ambassadeurschap is trouwens echt vet leuk! Ze geven elke week een training vanuit een afdeling in Nederland. Afgelopen week over hoe zij hun social media inrichten en waarom ze posten wat ze posten. Heel interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen! Ik ben zelf echt maar een amateur als het op social media aankomt (ondanks dat ik er zoooooo lang op zit), dus het is altijd leuk om wat tips en trucs van de ‘groten’ te krijgen. Nog leuker: een van de andere ambassadeurs was jarig (we zijn met meer!) en daarom trakteerde OnePlus op eten tijdens de training. Hoe heerlijk is dat! Ik had zo’n gruwelijk lekkere lasagne besteld, jammer dat die op een gegeven moment op was. Het ambassadeurschap loopt in principe 5 weken, maar als het bevalt gaan we het uitbreiden. Ben benieuwd!

Slechtste selfie ooit, maar ik had haast, want eten werd koud…

Motorritje

En gisteren volgde het leukste deel van de week: een lange rit op de motor! Een vriend van me heeft ook een motor en wilde al sinds ik mijn motor heb een keer met me gaan rijden. Hij doet het al wat langer en heeft dus veel mooie routes in zijn hoofd. Dus vanuit Diemen vertrokken we richting Weesp en daar reden we een heel stuk door en langs Loosdrecht. We zijn zo’n uur of 3 zoet geweest ermee. Best lang, want ik zat tot dan toe hooguit 2 uur op de motor. Met de Pinksteren reed ik naar Goes en daar deed ik net geen 2 uur over inclusief korte pauze. Het gaat dus steeds beter en makkelijker en dat is wel fijn om te merken. Maar, wat ik dus wilde zeggen, is dat ik echt HEEEEEL blij was met mijn oortjes van OnePlus! De Bullets Wireless Z. Dat zijn Bluetooth oortjes die gelukkig met draad aan elkaar vast zitten. Met een beetje friemelen paste mijn helm er overheen en deden ze geen pijn aan mijn oren. Ze steken wel een beetje uit en daarom moest ik wel even prutsen voor het goed zat, maar daarna geen last meer van gehad. En behalve dat ze dus een hoop gebrom van de motor blokkeren, geven ze ook kraakhelder muziek in mijn oren tijdens het rijden. Dat is me een partij heerlijk! Ik miste tijdens het motorrijden echt muziek. In de auto heb ik altijd radio of iets aan. Nu had ik een lekker zomers lijstje van Spotify aan. Echt zo enorm in mijn nopjes, eh, dopjes! 😉

En verder afgelopen week

  • Vergat ik een wasje en liet dat 24 uur in de wasmachine zitten. Altijd leuk om daar de volgende avond rond middernacht achter te komen…
  • Ging ik voor het eerst met het OV mét mondkapje op. Jemig wat kut is dat.
  • Kocht ik Haribo snoepmix en ik kan gewoon niet maar 1 tegelijk eten. Drama #lekkercoronakilos
  • At ik de eerste frambozen uit eigen tuin <3

En hoe was jouw week? Ben heel benieuwd! En welk cijfer geef je de week?

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.