costadoro koffie blik

Koffiehoek

Bakje troost, bakkie pleur, zwarte goud, kortom, koffie. Ik ben er dol op en begin mijn dag praktisch altijd met een lekker bakkie pleur. In een mok, zodat het meteen ook een lekkere hoeveelheid is. Hoewel ik mij zo nu en dan heb verdiept in manieren om koffie te maken, en wel een bij een cuppingsessie ben geweest, ben ik maar een amateur-koffieliefhebber. Toch wil ik een poging doen om je mee te nemen in de heerlijke wereld van koffie.

Nu aan het drinken

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ook drinken?

Voordeelverpakking (6x 500gr) bij Bol.com voor €45

Momenteel zitten al een hele tijd de boontjes van Jones Brothers in de molen. Na lang verschillende soorten koffie testen, ben ik erachter dat deze voor je dagelijkse bakje slobberkoffie echt heel fijn is. Hij verveelt niet, is net pittig genoeg dat je niet na 1 bak denkt: doe mij maar ff een watertje erbij. En dan meestal de Italian Lover versie. Ze hebben ook The Big Shot, die is wel iets pittiger.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

Leesvoer (de koffietafel)

Heb je deze 100% Arabica koffie al geproefd?

Ik ontdekte een nieuw koffiemerk: Jones Brothers Coffee uit Amsterdam. Als slogan: er is geen excuus voor slechte koffie. Kan alleen maar goed zijn. 100 Arabica, dus perfecte espresso. Lees alles over deze koffie.

koffiepraat

Koffiepraat: hiermee kun je door voor een echte barista

Koffie is lekker en een echte koffiefan wil zoveel mogelijk weten over koffie. Loop je een koffiebar binnen, dan ben je vermoedelijk al snel overweldigd door al het jargon en sta je met je mond vol tanden. Als je deze blog hebt gelezen, weet jij over koffie wat je moet weten om zonder problemen de barista te vertellen wat je wilt hebben en hoe.

Plog: kijkje in de koffiebranderij van Simon Levelt in Haarlem

Ik mocht een zeer exclusief bezoekje brengen aan de fabriek en koffiebranderij van Simon Levelt in Haarlem. Hoe oneindig gaaf dat was, zie je op de foto’s die ik heb gemaakt. Van groen koffieboontje tot het lekkere drankje, je ziet het in deze plog.

5x koffiezetbenodigdheden die je écht moet hebben

Als echte koffieverslaafde (oke, jij kent vast iemand die vele malen erger is) en beginnend kenner, heb ik een kleine wishlist met benodigdheden om mijn hobby helemaal af te maken. Bovenaan: het beste, coolste, meest awesome koffiezetapparaat ooit. Wat staat er op jouw koffie-wishlist?

Getest: espressobonen Organica Dark Roast van TikTak

Inmiddels weet iedereen die mijn blog wel eens leest, dat ik onwijs van goede koffie hou. Dus ik probeer heel graag nieuwe koffie en ook nieuwe manieren van koffie zetten uit. Alles om ooit de allerlekkerste koffie die er bestaat te drinken en gelukkig te sterven ;-). Alle gekheid op een stokje, ik mocht de …

Koffie zonder geouwehoer: Haarlems Grof

Haarlems Grof is koffie van Haarlemse bodem. Belooft van alles, zonder geouwehoer. Dus direct een zakje gesjeft en geprobeerd. Is het wat? Je leest het in deze blogpost.

Copy Koffie

Lenneke is een van de allerleukste mensen. Om te volgen, om mee te kletsen, om ideeën mee te bespreken. En toevallig doet ze ‘Copy Koffie‘. Ze neemt heel je site door en vertelt jou waar je het beter kunt doen. Niet alleen qua teksten, maar ook qua hoe het smoelt bijvoorbeeld. Iedereen die het doet, vindt het helemaal geweldig. Ik wou dat ik het zelf verzonnen had. Omdat ik het concept echt helemaal te gek vind, deel ik het graag met je (gratis, krijg ik niks voor). Laat je even weten wat jij eraan hebt gehad?

copy koffie

Oploskoffie

Charlotte is de liefste en fijnste jurist die ik ken. En ik ken haar al heel lang. Ze is mega behulpzaam, en weet alles van bijvoorbeeld privacy op je blog, algemene voorwaarden, dingen die je moet regelen voor je webwinkel qua juridisch en nog veel meer. Nu heeft ze iets tofs “Oploskoffie“. In een uur helpt ze je verder met jouw juridische uitdaging onder het genot van, hoe treffend, een kopje oploskoffie. Omdat dit echt een heel relaxt concept is, verdient ze hier een plekje (gratis, krijg ik ook niks voor). Laat je het weten als jij er iets aan hebt gehad?

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

Gedronken

Heb jij koffie die ik echt moet proberen? Neem even contact op of stuur me gewoon een zak!

2021

Marzano Caffè – Italiaanse koffie (espresso) – €8,95 250gr

2020

Costadoro Deciso –vanaf €17,95 voor 1kg (zacht, licht chocola, notig)
Costadoro Respecto – filterkoffie biologisch & fair trade – alleen verkrijgbaar bij Koffie-loods vanaf €20,45 voor 1kg (mild, dark chocolate+biologisch)
Palombini Dolce Italia (de enige echte uit Italië) – vanaf €16,99 voor 1kg (echte opkikker)
Vascobelo Le Roi koffiebonen – Vascobelo.com of Bol.com (aff) €32,90 1kg (beetje zoet, ook chocola, licht fruitig)

de grenzeloze smaak van genieten