fbpx
24 January, 2022, 13:45

Waarom je 100x liever een draadloze stofzuiger wilt

draadloze steelstofzuiger dyson

Zo door je leven heen verslijt je ongemerkt toch wat stofzuigers. Vanaf dat ik op mezelf ging wonen, heb ik altijd afdankertjes gehad, of hele goedkope stofzuigers. Uiteraard met als gevolg dat er altijd snel iets kapot ging, of de zuigkracht…eh, zoog. Om nog maar te zwijgen van het gegeven dat je een half uur na een rondje stofzuigen nog aan het niezen bent. Ik krijg al een jeukende neus nu ik erover schrijf. Toen mijn meest recente overname-stofzuiger de brui eraan gaf, ging ik op zoek naar een nieuwe. Wat een doolhof zeg. Ik neem je even mee in hoe ik uiteindelijk bij een draadloze stofzuiger van Dyson uitkwam.

Ducttape voor alles?

Kijk, als je niet de luxe hebt om een nieuwe stofzuiger te kopen, dan is alles al snel te repareren. Mijn oude AEG stofzuiger met snoer deed het motorisch nog goed. Maar het in- en uitschuiven van de stang ging mis. Daar zitten wat plastic ‘stukjes’ die ervoor moeten zorgen dat dat soepel loopt. Maar als je het schuifje niet goed aantrekt (om te ‘unlocken’) dan wieberen die stukjes er blijkbaar na verloop van tijd van tussen. Ik had dat al een keer geprobeerd te repareren, en deed zelf voorzichtig sindsdien, maar het mocht niet meer baten. En nu kun je met ducttape heel veel repareren, zo ook ongetwijfeld de stang provisorisch aan elkaar plakken, maar ik was daar een beetje klaar mee. Een volwassen vrouw met volwassen baan moet toch gewoon goede werkende huishoudelijke apparaten hebben. Ja toch, niet dan?

WonenWonen

Marketing, you suck

Dus ik startte het internet op (jawel), en ging op zoek. Vergelijkers, webshops, the works, om erachter te komen wat nou het nieuwste, beste, maar eigenlijk vooral goedkoopste was in de markt. Maar wat loop je dan enorm tegen marketing aan zeg. Want met mijn huisdieren en allergieën wordt toch al snel de indruk gewekt dat je een echte goede stofzuiger moet hebben, met buitengewone filters en dergelijke. En dan loopt het in de papieren. En als je dan toch aan het zoeken bent en al je ergernissen over de afgelopen 10 jaar met tweedehandsjes kunt oplossen, dan wil je ook liefst een draadloze stofzuiger. Of niet?

Want dan ga je reviews lezen van draadloze stofzuigers en dan mekkert iedereen weer over hoe snel ze leeg zijn, of niet goed onder meubels kunnen zuigen. Daar gaat heel je confirmation bias dat je eigenlijk al klaar was om op de knop te drukken bij een draadloze stofzuiger van heel duur. Overigens heb je dan ook nog eens verschillende soorten draadloze stofzuigers, de ‘gewone’ sledestofzuiger of de steelstofzuiger.

Ik werd echt helemaal gek. Kwam ook nog eens tot de bijkomende realisatie dat ik ook al eens een robotstofzuiger heb overwogen en dat is natuurlijk ook een lekkere luxe. Dan hoef je maar weinig meer zelf te doen. Maar ja, in de goedkoopste prijscategorieën vertrouwde ik werkelijk geen enkel merk erop dat de zuigkracht goed zou blijven, om maar wat te noemen. Zei ik al: luxeprobleem? Ducttape leek toch bijna dé oplossing. Zeker omdat dure stofzuigers me het geld niet waard leken te zijn.

Select 2021Select 2021

Nieuwe draadloze liefde

Nou, daar ben ik van terug gekomen. Uiteindelijk van Dyson (viavia, jeweetzelf) een Cyclone V10 Absolute, met 6 accessoires, op mijn stoep gekregen en ik laat hem niet meer gaan. Het is zo’n draadloze steelstofzuiger en serieus om alle redenen die ook op de website staan istie awesome. Maar laat me het even samenvatten, want de titel was waarom je 100x liever een draadloze stofzuiger wilt (dan eentje met snoer).

  • Het is (meestal) niet waar dat ze minder goed zuigen omdat ze op batterij lopen, sterker nog, deze specifiek is by far de beste stofzuiger, ook vergeleken met een goede bedrade stofzuiger
  • Als je een steelstofzuiger neemt, draadloos dus, dan kun je ook zonder moeite de plafonds doen, zonder je arm uit de kom te tillen (Plafonds? Spinnenwebben, je weet wel)
  • Je kunt er dus zonder gedoe eerst beneden stofzuigen, daarna de trap doen, en daarna boven verder! Zonder dat je steeds heen en weer moet om de stekker uit het stopcontact te halen. Serieus, dit vond ik écht de allerbeste feature ever.
  • Je doet er gerust je hele huis mee, je hoeft namelijk lang niet alles op standje maximaal te doen.
  • En ook hier weer, neem je een steelstofzuiger dan kun je hem gewoon handig aan de muur hangen in een docking station <3
  • Het is trouwens ook flauwekul dat een steelstofzuiger nergens onder kan. Ik kan net zo goed als eerst overal bij. Maar dat kan nog aan het model liggen.
  • Je pakt hem net even wat makkelijker er snel bij. Zie ik een plukje kattenhaar, dan zuig ik dat sneller op dan eerst omdat ik hem zo kan pakken en weer terughangen zonder geklungel met snoeren.

Het enige nadeel is dat een draadloze stofzuiger, in welke variant dan ook (slede of steel), wel een behoorlijk stukje duurder is. Maar ik zweer je, dat geklungel met die stekker, dat doet het hem wel hoor. Ik heb nooit gedacht dat het zo’n verschil zou maken, maar dat merk je dus pas als je dat niet meer hoeft te doen. Ik ben zo blij als een kind met mijn nieuwe steelstofzuiger. Toch een teken dat je echt volwassen bent geworden volgens mij…

Kijk maar even mee op mijn Insta hoe enthousiast ik was:

Wat heb jij voor stofzuiger en waarom?

Dyson V10 in 3 varianten kopen bij Bol.com

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen