fbpx
24 January, 2022, 13:54

Supersnelle slaapkamer make-over in 3…2…1

Mijn slaapkamer was altijd een beetje functioneel. Ik slaap er vooral en meestal in het donker, dus heel bijzonder hoeft het allemaal niet te zijn. Inmiddels denk ik daar iets anders over. Een slaapkamer moet een plek zijn waar je je fijn voelt, veilig, en waar je bijna zin in krijgt om naartoe te gaan. Zo wordt gaan slapen een heel stuk aangenamer. Voor mensen met slaapproblemen: echt waar, van je slaapkamer een fijne plek maken helpt al de helft. Recent heb ik mijn slaapkamer een kleine make-over gegeven, van heel functioneel en bijna kaal, naar een heel stuk warmer en gezelliger. En dat ging in een middag!

Geef de muur een kleur

Als je net als ik dacht dat wit wel een goede kleur is voor een slaapkamer, dan is dit dé tip die het hem gaat doen voor je. Ik dacht altijd dat mijn slaapkamer niet echt een kleur hoefde te hebben. Dus ik had vier spierwitte muren. Natuurlijk stond her en der wel een kast, maar toch. Tot ik op Instagram best toffe foto’s voorbij zag komen onder andere @_finntage en ik bedacht: “dit wil ik ook!”. Zo’n warm gevoel, mooie materialen, daar krijg je zin in!

WonenWonen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FINNTAGE (@_finntage) op

Je eigen stijl vinden daarin is dan wel even een lastige volgende stap, maar na wat zoeken vond ik een kleur die ik wel vond passen bij mijn slaapkamer. Dus ik naar de Gamma, verf halen, en daarna lekker aan de slag. Ik heb nu 1 muur een soort zeeblauw geverfd en het was even wennen, maar het staat zo gaaf! En vanaf dat punt kun je ook de rest aanpakken.

Zet planten neer

plant

Select 2021Select 2021

Vroeger vond ik planten in de slaapkamer raar. Ik weet niet, ooit is blijven hangen dat iemand had gezegd dat planten ’s nachts CO² uitstoten en dat dit dus niet goed is voor de zuurstof in de slaapkamer. Geen idee wat ervan waar is trouwens. Dus ik had nooit planten in de slaapkamer. Toen ik op de foto’s op Instagram zag wat een goede toevoeging dit kan zijn, wilde ik dat zelf ook eens proberen. En warempel. De slaapkamer krijgt er direct een heel warm en prettig gevoel van. Speel een beetje met grote planten en kleine. Ik heb nu een in potentie grote plant naast mijn bed, een subtiel plantje in de vensterbank en nog wat willekeurig geplaatste planten in gekke hoeken. Ze zijn verplaatsbaar, dus als het op een gegeven moment ‘klikt’ dat ze beter elders staan, dan zet ik ze gewoon anders neer. Simpel!

Pas je beddengoed aan

Best voor de hand liggend, maar ook weer niet zo. Ik vind beddengoed zoiets wat je niet snel weggooit, dus ik gebruik nog beddengoed van weet-ik-hoe-oud, gewoon omdat het rond mijn matras en dekbed past. Dat houdt dus ook dat de kleuren niet passen bij mijn nieuwe blauw-geverfde muur. Dus is de eenheid in mijn slaapkamer ver te zoeken soms. Helaas is beddengoed zoals dekbedovertrekken en hoeslakens niet bepaald goedkoop. Dus voordat ik alles vernieuwd heb, heb ik misschien de muur wel weer een andere kleur gegeven ;-). Mocht je het er nu wel voor over hebben, dan koop je dus beddengoed in de kleuren die passen bij de muur. Al is het maar 1 setje, als je een droger hebt, kun je het wassen en weer gebruiken binnen 1 dag, nergens last van!

Accessorize!

Ik ben totaal niet van de ditjes en datjes qua accessoires, zeker niet op mijn slaapkamer, maar sinds ik het toch een beetje bij mezelf afdwing, zie ik er wel voordelen van. Zo heb ik een bijpassend tafeltje naast mijn bed geplaatst (met plant erop!) in een kleur die goed staat in het geheel en ik heb een gezellig vloerkleedje voor mijn bed neergelegd. Is tevens heel fijn als je ’s ochtends uit bed stapt en niet meteen de koude vloer wilt voelen. Ook dat vloerkleedje is in de kleuren van de rest van mijn slaapkamer. De bloempotten rond mijn nieuwe planten hebben ook kleuren die passen bij de geheel. En zijn tevens ook makkelijk te vervangen als ik een nieuwe kleur introduceer.

vloerkleed

Andere gordijnen

Wat ook helpt, is andere gordijnen. In plaats van hangende gordijnen, kun je bijvoorbeeld ook vouwgordijnen ophangen. Je kamer lijkt daardoor direct groter! Ze komen immers minder ver je slaapkamer in als je ze tussen de kozijnen hangt. Ikzelf heb daar voor gekozen en het is een wereld van verschil. Sowieso omdat ik allergisch ben voor huisstofmijt en die wapperende gordijnen sowieso niet kan waarderen, maar dus ook vanwege de ruimtewinst. Andersom kan het ook, zeker als je een grote slaapkamer hebt. Het kan ontzettend knus worden met mooie velours gordijnen bijvoorbeeld.

slaapkamer gordijnen

En dan nog wat

Het is wel handig als je meubels hebt die een enigszins neutrale kleur hebben (zwart, wit, hout). Daar passen veel andere kleuren bij. Hoe gekleurder je meubels al zijn, hoe lastiger het wordt om nog kleuren hierbij te laten passen natuurlijk. Wat je wel kunt doen is, is je meubels zelf een likje verf geven. Iets meer werk, maar het kan de moeite lonen! Er is ook verf voor metaal en plastic, dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Dit is hoe ik mijn slaapkamer best wel snel een make-over heb gegeven. Helaas heb ik niet echt foto’s van de volledige voor en na situatie. Heb jij je slaapkamer wel eens vernieuwd en hoe deed jij het? Ben heel benieuwd naar jouw tips!

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen