fbpx
24 January, 2022, 14:16

Slaapkamer inrichten? Doe inspiratie op in een hotel!

Ik vind slaapkamers inrichten best lastig. Tot op heden was mijn slaapkamerinrichting gewoon een kwestie van een bed, een kast, nachtkastje en een stoel om kleding overheen te hangen. Nu heb ik een aardig grote slaapkamer, dus in theorie kan ik er heel veel mee, maar het blijft moeilijk. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie om mijn slaapkamer in te richten. 

Nu is het niet moeilijk om inspiratie op te doen natuurlijk. Woonbladen, een keer door de Ikea slaapkamerafdeling lopen, niet heel ingewikkeld. Maar uiteindelijk vond ik het leukste idee dat ik kreeg om het eens af te kijken bij hotels. Hotels verstaan als geen ander de kunst om je thuis te laten voelen. De goeie hotels dan. Je komt binnen en een gevoel van luxe straalt je tegemoet. Je wil de bedden uitproberen en de gordijnen eens lekker openslaan om over de stad uit te kijken. OK, dat is wel een heel romantisch beeld van de gemiddelde hotelkamer, meestal is het zo mooi allemaal niet.

WonenWonen

Toch, als je een keer in een echt luxe hotel bent geweest, dan snap je wat ik bedoel. Je wilt echt in die kamers zijn, in plaats van er zo snel mogelijk weg. En dat wil ik ook voor mijn slaapkamer. Ik wil dat de inrichting luxe en warm aanvoelt. Dat ik er een heerlijke plek heb om te relaxen, niet alleen slapend, maar bijvoorbeeld met een goed boek of tijdschrift. Doe ik dat dan niet beneden op de bank? Jawel hoor, maar het lijkt me lekker om ook eens boven te kunnen zitten en een beetje over de straat heen te staren. Plus, stel dat ik ooit een relatie krijg, dan wil ik al helemaal dat mijn slaapkamer een prettige plek is om te zijn 😉

Waar ik nu inspiratie uit heb gehaald, is het Van der Valk hotel in Tilburg. Dat is een exclusief hotel, het nieuwste in de Van der Valk keten en is echt prachtig geworden. Misschien heb je nog dat beeld in je hoofd van die oude stoffige hotels, maar daar is hier niets van waar! Kijk maar naar de foto’s.

Select 2021Select 2021

Wat ik uit die foto’s haal voor mijn slaapkamerinrichting, is het volgende:

  • Kies een thema voor je slaapkamer waar je je lekker bij voelt. Van der Valk heeft diverse themakamers en dat maakt de inrichting zichtbaar makkelijker. Safari betekent dus veel bruin en oranje en spelen met accessoires uit Afrika, grote planten en de bekende dieren (olifant, tijger, zebra). Duinen betekent licht, zandkleuren, rotan. Zo kun je zelf ook een thema voor je slaapkamer kiezen en van daaruit verder werken.
  • Overdrijf het niet. Als je eenmaal een thema hebt, is het makkelijk om ook echt helemaal los te gaan in verzamelen van accessoires en overal kleuren opplakken. Maar bij inrichten geldt altijd dat je keuzes moet maken.
  • Speel met materialen. Ook al zou je alles van beddengoed tot accessoires in dezelfde kleur neerzetten, als je speelt met hard, zacht, print en reliëf, lijkt het alsnog heel divers allemaal.
  • Maak de grootste definities inwisselbaar. Daarmee bedoel ik: als je een muur behangt met een jungleprint, dan kun je daar makkelijk iets anders overheen plakken. Als je de vloer neutraal houdt, kun je daar alles bovenop zetten zonder een nieuwe vloer te hoeven leggen. Dus kies dit soort definiërende items met wijsheid.

comfort

Wat ik zelf erg leuk vind aan de hotelkamers, is dat ze ook fijne zithoekjes hebben met leuke stoeltjes. Dat mis ik zelf nog in mijn slaapkamer en staat al sinds ik er in ben getrokken op mijn wensenlijstje. Ik weet al ongeveer wat ik wil voor mijn slaapkamerinrichting, maar het staat nog niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje. Misschien moet daar maar eens verandering in komen, want als ik deze foto’s zo zie, wil ik ook dat mijn slaapkamer zo’n luxueus gevoel uitstraalt.

Welk thema heeft jouw slaapkamer?

*dit artikel kwam tot stand met een samenwerking

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen