fbpx
24 January, 2022, 12:56

Review: supersnel nieuwe vouwgordijnen van Voordeelgordijnen.nl

groene vouwgordijnen

Ik doe praktisch nooit eigenlijk een review van een webshop of product meer op dit blog. Maar voor Voordeelgordijnen.nl maak ik met liefde een uitzondering. En niet alleen omdat dit een fijne samenwerking is. Ik ken Voordeelgordijnen.nl namelijk al veel langer. Ik wilde gewoon eens beschrijven waarom ik dit nou een leuke fijne webshop vind.

Toen ik mijn huis kocht, had ik voor alle ramen gordijnen nodig. En ik haat gordijnen. Ik ben allergisch voor huisstofmijt en gordijnen zijn wat betreft niet echt een aanrader. Om nou overal jaloezieën op te hangen, mwah nee. Die hingen er toen ik er kwam wonen, van die glimmende aluminium. Gruwelijk. Ik wilde warmte in mijn huis. Volgens mij kwam ik uiteindelijk via Facebook op de pagina van Voordeelgordijnen uit. Toen kwam ik erachter dat er zoiets als vouwgordijnen bestaat. Deze wapperen niet gezellig naast/over je kozijnen, maar kunnen tussen je kozijnen. Ze bestaan als een soort in-betweens tot heel dicht en zelfs verduisterend. Helaas niet bij Voordeelgordijnen, en dat is meteen het enige minpunt. Ik hoop oprecht dat ze die op enige termijn wel gaan aanbieden. Dat terzijde.

WonenWonen

Dus, ik even gezocht, maar bij Voordeelgordijnen.nl zit het voordeel in de naam en ze waren inderdaad de goedkoopste. Dus ik heb voor drie ramen een vouwgordijn besteld en keurig binnen de 10 dagen waren ze binnen. Helemaal tof. Het zijn crèmewitte gordijnen, die doorschijnend zijn, dus qua privacy misschien niet optimaal, maar zeker overdag is het ruim voldoende en kijkt niemand zomaar binnen. Ooit ga ik iets anders verzinnen voor wanneer de lampen ’s avonds aan staan en je er wel aardig doorheen kunt kijken. Er zijn zoveel soorten gordijnen of jaloezieën met stof ertussen dat er ooit vast een keer iets voorbij komt wat aan al mijn eisen voldoet. Ik ben gewoon wat moeilijk.

doorschijnende vouwgordijnen

Levertijd!

De grap kwam vorig jaar. Toen sodemieterde mijn gordijnen op mijn slaapkamer naar beneden. De rails zat niet al te goed vast aan een plafond van gips. Na een paar keer proberen terug vast te zetten was het wel klaar en moest daar een oplossing voor verzonnen. Bij gebrek aan beter had ik even dekbedovertrekken tegen mijn kozijnen gespijkerd, niet heel geweldig, maar beter dan vuilniszakken tegen de ramen. Ik wilde dus in allerijl nieuwe gordijnen en dacht: vouwgordijnen zijn ook voor de slaapkamer in verband met allergie wel aan te raden. Dus ik bij 2 partijen offertes aangevraagd, maar vooral even geïnformeerd naar de levertijd. Wat bleek: het was zomer en volgens enkele van de partijen hebben dan de fabrieken waar ze hun gordijnen laten maken een zomerstop. Dus zou ik veel langer dan de beloofde levertijd moeten wachten. En daar had ik natuurlijk niet geen zin in!

Select 2021Select 2021

Verduisterend

Bij Voordeelgordijnen.nl bieden ze helaas nog geen verduisterende vouwgordijnen. Zodra ze dat doen, ga ik toch de gordijnen op mijn slaapkamer wel vervangen. Voor nu is het prima: ik heb donkerbruine vouwgordijnen van een hele dichte stof, maar overdag zijn ze toch iets doorschijnend. Voldoende om bij te slapen, maar niet lichtdicht. Toch, omdat Voordeelgordijnen.nl als enige partij wél binnen de beloofde levertijd van 10 dagen kon leveren, heb ik daar dus vouwgordijnen besteld. Misschien had ik meer geduld kunnen hebben en dan wel ergens anders verduisterende vouwgordijnen kunnen bestellen, maar eigenlijk heb ik er geen last van dat ze niet helemaal lichtdicht zijn. Ik moet doordeweeks toch vroeg uit bed en dan is wakker worden doordat het licht wordt minder erg dan wakker worden van de wekker. En in het weekend scheelt het ook wel, dan blijf ik wat meer in mijn ritme.

Kwaliteit

Maar de gordijnen zelf, hoe is de kwaliteit daarvan? Goed dus! De stof is erg mooi. Zoals gezegd dus niet lichtdicht. Wat ik het fijnst is, is dat ze ontzettend handig op te hangen zijn. Je moet plastic hangers in de kozijnen of de muur schroeven en daar klik je het gordijnen echt heel makkelijk op. Doordat er een soort lipje aan zit, kun je ze er ook makkelijk weer af klikken als het nodig is. Je schijnt ze ook te kunnen wassen, maar ik heb dat nog niet geprobeerd. Misschien komt dat nog wel eens en dan schrijf ik er wellicht nog een blogpost over ;-).

Dat de kwaliteit goed was, bleek deze week wel. Ik had wat klusjesmannen over de vloer die waterschade gingen herstellen. Deze moesten in een kamer zijn waar net mijn nieuwe vouwgordijnen opgehangen waren. Een van de mannen kwam terug beneden en vroeg meteen naar de partij die deze vouwgordijnen verkocht, want hij vond de stof heel mooi en het kliksysteem vet handig. Dus heb hem meteen even verwezen naar de website…

ophangsysteem vouwgordijnen klittenband vouwgordijn

Al met al, als ik Voordeelgordijnen.nl een cijfer moet geven, komen ze erg richting de 8,5. Omdat ze dus geen verduisterende vouwgordijnen hebben een beetje puntenaftrek.

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen