fbpx
21 January, 2022, 16:28

Eindelijk: de hal gepimpt

lamp

Inmiddels woon ik 5 jaar in mijn eigen fijne huis en in die tijd heb ik vooral afgelopen 3 jaar heel veel verbouwd. De keuken is helemaal vernieuwd (ook dat moet ik volgens mij nog eens laten zien haha), de vloer en toilet zijn vernieuwd en echt prachtig geworden. Recent heb ik ook de trap helemaal geverfd (wat een megaklus hee) en toen dacht ik: what’s next? De hal is eigenlijk een beetje achtergebleven en ik kreeg laatst de kans om daar iets aan te doen.

#gekregen

WonenWonen

Ik heb een paar jaar geleden de deur al wit geverfd. Die was van dat lekker ouderwetse bruin, en daardoor was de hal onwijs donker. Ook zitten er balken in de gang, die vroeger donkergrijs waren. Die had ik meteen al gewit, want ook die balken maakten de gang een stuk donkerder en kleiner. En het is al geen brede hal!

Ik heb ooit voor een soepel prijsje een kapstok van Marktplaats gevist, en lang was het mijn doel om ook de bijpassende schoenenkastjes daarvan te kopen, maar die blijken eigenlijk best wel groot (zowel hoog als diep) te zijn en dat is in mijn smalle hal niet zo praktisch.

oude gang hal met ikea kastje

Select 2021Select 2021

Dus ik heb maar gewoon goedkope schoenenkastjes en rekjes staan, maar dat ziet er gewoon allemaal een beetje goedkoop uit.

Daarnaast had ik een lamp gekregen van mijn pa. Prima lamp, ooit heel duur als ik hem moet geloven. Helaas is de lamp wel behoorlijk groot en kwam ie door een klein gebrek aan ruimtelijk inzicht bijna tegen mijn kapstok aan. Ziet niemand hoor, want wie kijkt er nou naar boven. Toen ik mijn partner vroeg of hij de lamp wilde hebben, was zijn eerste vraag: hoe ziet die lamp eruit. En die komt toch echt vrij vaak bij mij in de hal.

Nou goed, ik mocht mooie spullen uitzoeken bij Sfeer.nl en dat was nog lastig zat. Ik wilde eerst een heel relaxte fauteuil aanschaffen (nou moe, nu twijfel ik warempel ineens over hoe je fauteuil spelt, belachelijk). Maar die bleek een levertijd van maanden te hebben en uiteindelijk bleek hij helemaal niet meer leverbaar, dus dat was jammer. Vandaar het uiteindelijke plan om de hal op te knappen, beetje ondankbare plek aangezien iedereen daar amper een minuut doorbrengt.

Ik heb nu dus een echt vét mooie serie ontdekt van Spinder Design schoenenkastjes. Ze zijn er in verschillende formaten, zodat je kunt spelen met de ruimte. Ze zijn niet diep, maar kunnen toch 2 rijen aan schoenen per ‘klep’ herbergen. Er past uiteindelijk nog meer in dan in mijn rare IKEA schoenenkastje. Nadeel is: nu wil ik er nog eentje en het kastje is wel bijna €200 :'( Dus die staat op de wishlist voor later, zodat ik straks 2 mooie strakke kastjes naast elkaar heb en alles er nóg strakker uitziet! Nu al zin in.

groen schoenenkastje spinder design

Daarnaast heb ik dus een hele chille mooie lamp ontdekt. Ook die is er in meerdere varianten. Ik heb een lamp van Reefs nu, van metaal, en je kunt hem zowel als bol ophangen of als platte cirkel. Hij is er ook als soort barlamp, met 3 bollen naast elkaar.

Totaal van het spul ziet er echt heel vet uit. Heb meteen de gelegenheid genomen om de kapstok maar even op te ruimen….de plank erboven zag er na de winter uit alsof er een bom ontploft was en ik heb duidelijk teveel jassen. Voor elke graad temperatuurverschil een jas toch?

kapstok en lamp

Let dus nog even niet op het rommelige rekje met schoenen, ik hoop dat ik nog voor het eind van het jaar een extra Spinder schoenenkastje heb staan daar.

hal

Heb trouwens ontdekt dat zelfs de hal gezelliger wordt met een plantje. Hoe vind jij het geworden? En met welk project ben jij momenteel bezig?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen