fbpx
28 October, 2021, 17:51

De do’s en don’ts van raamdecoratie in de badkamer

De badkamer is een ruimte die je sowieso elke dag wel een keer bezoekt. Privacy is belangrijk, maar je wil ook zien waar je loopt (pas op: slipgevaar!).  Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van raamdecoratie voor in de badkamer. Daarom hebben we de absolute do’s en don’ts zijn voor badkamerraambekleding voor je uitgezocht!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Do: kies voor vochtbestendige raamdecoratie

Niet geheel verrassend toch? De raamdecoratie die je kiest voor in de badkamer moet wel tegen een spatje water kunnen. Ook als je raamdecoratie niet direct naast de douche/badkuip staat is het handig om voor vochtbestendige raambekleding te gaan om schimmel op den duur te voorkomen.

PVC jaloezieën zijn een mooi voorbeeld van een waterbestendige oplossing in de badkamer. PVC is een uitstekend materiaal door de waterafstotende werking. Daarnaast kunnen plisségordijnen ook een goede uitkomst bieden voor de badkamer.

Don’t: direct contact met water

Vooral de soorten raamdecoratie die gemaakt zijn van een dikkere stof, zoals gordijnen en vouwgordijnen, kunnen vaak minder goed tegen direct contact met water. De stof droogt dan minder snel waardoor je op den duur vochtplekken of schimmel krijgt. Niet wat je wil natuurlijk als je gaat voor langdurig plezier van je raamdecoratie. Vind je het niet erg om wat vaker nieuwe gordijnen voor de badkamer te kopen, dan ben je daar natuurlijk helemaal vrij in.

Select 2021Select 2021

Raamdecoraties met een dunnere stof of in polyester kun je wél in de badkamer hangen. Huh?! Plisségordijnen hebben een dunnere stof die heel snel opdroogt. Laat het plisségordijn altijd na het douchen even uithangen zodat het de kans krijgt om op te drogen. De stof van roljaloezieën is gemaakt van polyester, wat ook goed werkt in vochtige ruimtes. Let er bij roljaloezieën wel op dat de bovenlijst wel van aluminium gemaakt kan zijn. Ventileert je badkamer niet goed, dan is het handiger om een andere keuze te maken.

Do: kies voor raamdecoratie die je privacy & lichtbeheersing geeft

Een ruimte in huis waar je wel wat privacy wil ontvangen is toch wel de badkamer, misschien zelfs wel de ruimte waar privacy het meest gewenst is. Belangrijk dus dat je raamdecoratie uitkiest die je privacy geeft en die je de perfecte beheersing van de lichtinval geeft.

Raamdecoratie met een perfecte beheersing van privacy & lichtinval zijn toch wel Top down bottom up plisségordijnen en lamellen.

Don’t: raamdecoratie die teveel inkijk geeft

Vanzelfsprekend is dit een don’t, tenzij je daarvoor wil gaan natuurlijk. Ieder zijn ding! Wil je toch wat meer privacy dan is het belangrijk dat je dus voor raamdecoratie gaat waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel privacy de raambekleding moet geven. Een plisségordijn of een roljaloezie is een goed voorbeeld van raamdecoraties die hier ideaal voor zijn.

Ga voor een semi-transparante stof zodat de badkamer nog lekker veel daglicht krijgt. Verduisterende raamdecoratie is niet noodzakelijk in een badkamer, maar een donkere badkamer voorzien van sfeerlicht en kaarsen kan natuurlijk wel extra sfeer hebben. Het is maar nét waar je voor wil gaan.

Share

Veneta.com is dé online raamdecoratie specialist waarbij jij direct je favoriete raamdecoratie geheel op maat vanuit de fabriek bestelt. De prijzen kunnen laag gehouden worden, omdat we alle tussenschakels uit het proces gehaald hebben. Producten voor een aantrekkelijke prijs én een servicegericht bedrijf. We bieden meerdere gratis services aan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen en hebben een 100% tevredenheidsgarantie! Zo komt er kosteloos & vrijblijvend een specialist van ons aan huis om te adviseren over de juiste raamdecoratie die perfect past bij de gewenste ruimte en situatie. We snappen dat je nog genoeg andere dingen te doen hebt, dus de specialist meet gelijk alvast alle ramen voor je in. Handig! Een andere service die we bieden is onze gratis meetverzekering. Is er een meetfoutje ingeslopen? Dan krijg je gratis een nieuw product. We zorgen dus altijd dat het past!

WonenWonen