fbpx
21 January, 2022, 16:31

5x leuke lampen voor boven de bar in de keuken

stoere lamp steigerbuizen

Ik ben dit jaar veel bezig geweest met het herinrichten van mijn huis. Alles moest eraan geloven. Nieuwe bank, nieuwe accessoires, maar ook nieuwe lampen. Heikel punten in de zoektocht naar mooie lampen was de bar. De bar is een redelijk centraal punt in mijn huis. En daarom heeft die een lamp nodig waar ik blij van word. Na lang zoeken heb ik er eindelijk eentje gevonden!

Omdat ik heb gemerkt dat bijna iedereen wel worstelt met het vinden van mooie lampen, heb ik mijn 5 favoriete lampen voor je op een rij gezet. Ze zijn afkomstig van Directlampen.nl. Ik vind dat zelf een erg fijne website om lampen te shoppen, omdat ze zulke mooie sfeerfoto’s hebben en ook lampen die bij elkaar passen laten zien. Ook vertellen ze per categorie lampen hoe je ze het beste bij jouw interieur kunt laten passen. Zo kies je redelijk makkelijk lampen die in jouw stijl passen. En yes, dit is dus een sponsored post, maar doet niks af aan de tips. 

WonenWonen

Ik heb zelf gekozen voor industriële lampen. De stoere lampen geven een mooi tegenwicht aan mijn gekleurde meubels. De lamp die ik heb gekozen voor boven de bar valt enorm op door de robuuste buizen en wel 6 lichtbronnen. Als ik aan het koken ben is dat ideaal, want ik krijg lekker veel licht. Mijn gewone keukenlamp geeft daarvoor net niet genoeg licht. Omdat de eettafel in de buurt van de bar staat, heb ik boven de eettafel daarom wel een extra simpele hanglamp gekozen. Dat balanceert het blikveld een beetje, want eerst hing daar ook een grote lamp en dat werd echt too much.

Anyway, terug naar de tips, want nu heb je al 3 alinea’s moeten lezen. Tromgeroffel, komt ‘ie:

Mijn eigen stoere barlamp

stoere hanglamp boven bar Deze lamp heet Reinalda. Ik vond het meteen zo’n gave lamp! Je kan de snoeren inkorten tot pakweg 20 cm en dat maakt het heel flexibel voor verschillende hoogtes. Hij is niet goedkoop met een prijs van 139,95 maar dan heb je wel wat. Ik krijg er zoveel complimenten over! Iedereen die hier komt vindt het net zo’n gave lamp als ikzelf. Dus het is een echte blikvanger. Je kan er zelf lichtbronnen in draaien die helemaal bij je passen. Ik heb zelf wat rondere bolletjes dan die op de foto. Deels om nog wat kosten te besparen hoor, want lichtbronnen, en zeker LEDs, zijn nog steeds niet heel goedkoop. Maar ik ben dus superblij met deze lamp, dat begrijp je!

Select 2021Select 2021

Met lampenkappen

Deze lamp, de Falerite, is ook heel stoer, maar met neigingen naar het klassieke. Dat komt door de gezellige lampenkappen. Ook deze lamp is verstelbaar, dus ook weer geschikt voor praktisch elke hoogte. Omdat deze wel iets meer ruimte neemt, zou ik hem zelf boven een bar hangen waar je echt wel flink ruimte hebt. Je wilt toch voorkomen dat je steeds met je hoofd tegen zo’n lampenkap stoot. De buizen van deze lamp zijn iets subtieler dan de vorige. Een goede tweede keus voor mij, denk ik zo. Hou er wel rekening mee dat deze lamp ook vrij zwaar is (net als de voorgaande). Goede pluggen worden gelukkig wel meegeleverd, dus installatie is een eitje.

Scandinavische lamp

Een heel andere stijl dan de eerste 2 stoere lampen: deze Scandinavische hanglamp, de Trio Leuchten Nacho (€127,80). Zeer tot de verbeelding sprekende naam, toch? Vind ik zelf ook erg mooi, maar past in een iets minimalistischer stijl dan ik zelf heb. Mijn vader heeft een soortgelijke lamp in huis en die heeft bijvoorbeeld een mooie donkere keuken waar zo’n lamp perfect past. Voor zo ver ik kan zien zijn de snoeren niet verstelbaar, dus je moet wel goed de ruimte hebben boven je bar. Bij mijn vader thuis bijvoorbeeld is de bar dusdanig breed dat hij in het midden perfect kan hangen zonder dat je er je hoofd aan stoot. Ik vind het zelf een erg mooie lamp, bijna jammer dat hij niet bij me past!

Landelijke hanglamp

stal lamp beton look Haal een stukje boerderij naar binnen door deze ‘bak’ boven je bar te hangen. Dit is de Lumidem Hickor (in de aanbieding voor 112,95). Hou je van een landelijke stijl en heb je veel hout in je interieur, dan is dit een bijzondere afwisseling. De lamp biedt een stoer tegenwicht voor de landelijke kleurelementen en houten kastjes of table tops. Volgens de beschrijving is het alsof een lichtbak uit een stal is gehaald. Uiteraard kun je hem ook combineren met een meer Scandinavische stijl, maar dan moet je uitkijken dat het niet over the top wordt. De lengte van de snoeren is verstelbaar tijdens het ophangen, vanaf 40 centimeter tot 115 ongeveer. Dat biedt aardig wat ruimte om de lamp naar wens op te hangen denk ik.

Staal boven je bar

Deze spotjes zijn weer eens heel anders! Waar iedereen de normale bekende spotjes liefst beperkt tot het minimum, mogen deze absoluut getoond worden. Je kunt de spotjes alle kanten op richten, en dat maakt deze lamp ideaal voor boven de bar. Schijn in elke hoek en je kunt perfect eten klaarmaken of je krant lezen bij goed licht. Past goed in een modern interieur. De armen van de spots zijn ongeveer 28 cm lang, plus nog een paar centimeter van het spotje zelf. Niet verstelbaar dit keer, dus wel goed opletten dat het qua hoogte goed werkt. Bij deze hoef je natuurlijk de lichtbronnen niet zelf aan te schaffen, dus dat maakt het een handige all-in-one (€129,95). Het is dat het in mijn interieur niet zal staan, maar als je meer elementen van chroom, staal of zilver hebt, dan past deze vermoedelijk heel fijn.

Dit zijn mijn favoriete lampen voor boven de bar. Welke vind jij de mooiste en waarom?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

WonenWonen