fbpx
17 October, 2021, 07:20

28 juli: Leaseweb Texel Airshow

Sinds zo’n tweeënhalf jaar kom ik met enige regelmaat op Texel en uiteraard is vanaf dat moment alles wat daar gebeurt heel speciaal. Maar extra speciaal is toch wel de Leaseweb Texel Airshow. Noteer 28 juli maar alvast in je agenda en boek dat huisje.

Want wat is nou gaver dan oude en nieuwe vliegtuigjes te zien stunten in de lucht. Met gevaar voor eigen leven laten de piloten zien wat je kunt doen met zo’n vliegtuigje. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze dames op de vleugels laten om daar acrobatische toeren uit te halen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Dit jaar ga ik er voor het eerst in mijn leven heen (de laatste keer dat het event plaatsvond was in 2007) en ik kan niet wachten om het te zien. De pijn in mijn nek na afloop van het omhoogkijken neem ik dan op de koop toe ;-).

Deelnemers

Tot nu toe zijn er al diverse deelnemers die hun opwacht gaan maken. Het zal de vliegerijliefhebber meer zeggen dan mij, maar voor alle anderen heb ik nog een paar mooie foto’s bijgevoegd.

 • Twee Boeing Stearmans van de Breitling Wingwalkers, inclusief twee dames die over de vleugels lopen
 • De Fouga Magister van de Dutch Historic Jet Association, een elegante straaljager uit de jaren ’50
 • Een Falcon DA-20 business jet van de Noorse luchtmacht
 • De klassieke Sikorsky S-38 “Osa’s Ark” vliegboot met opvallend zebrapatroon
 • De RedHawks, indrukwekkende manoeuvres van twee Fournier RF-4’s
 • Dornier Do-228 LM afkomstig van het 3e Marine Flieger Geschwader
 • Nederlandse Chinook transporthelikopter
 • Nederlandse Cougar transporthelikopter
 • De spectaculaire Nederlandse F-16 demonstratie
 • Klassieke Sikorsky S-38 “Osa’s Ark” vliegboot
 • En ruim 100 privé vliegtuigen van bezoekers

breitling

Select 2021Select 2021

Details

Zoals gezegd: het event vindt plaats op zaterdag 28 juli op het eiland Texel. Wil je erbij zijn en er meteen een weekendje van maken, wees er dan snel bij wat hotels en huisjes betreft, want in het hoogseizoen is het moeilijk om er last-minute aan te komen. En check ook goed hoe laat de boot vaart!

Op de Facebook-pagina van de Leaseweb Texel Airshow kun je op de hoogte blijven van nieuwe deelnemers en andere details. Mochten er nog belangrijke updates komen dan zal ik deze ook op mijn blog laten weten.

Kaartjes kun je op de dag zelf kopen, volgens de organisatie zijn er genoeg voor iedereen. Wil je toch zeker zijn van een plaats, dan kun je voor 40 euro per persoon een plek op de VIP-tribune kopen.

Dus: wie zie ik daar?

  Share

  Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.