fbpx
24 January, 2022, 13:16

Altijd weer die vraag: wat moeten we eten vandaag?

wat eten we vandaag reclame jumbo

Het is best grappig, maar er komt dus bij iedereen een moment in zijn of haar leven, dat iets verzinnen voor het avondeten gewoon niet meer te doen is. Ik las ergens recent dat mensen doorgaans maar 6 recepten rouleren de hele tijd! Dat is toch erg? En het slechte is: ik herken het wel een beetje. Niet alleen bij mezelf, ook bij collega’s en vrienden zie ik het gebeuren. Er komt dus ook geregeld een gesprek tijdens de lunch voorbij waarbij gevraagd wordt: wat eet jij vanavond? We zijn allemaal op zoek naar inspiratie.

En het is niet alsof er nergens inspiratie te vinden is. Ik denk zelf dat inspiratie niet eens het probleem is. We weten allemaal dat je Google maar hoeft te vragen wat je kunt eten vandaag en je krijgt meteen tig receptenwebsites. De grote blauwe supermarkt heeft het bekendste boekje met recepten, maar ook andere supermarkten maken het je tegenwoordig makkelijk. Ze bezorgen de boodschappen eventueel ook nog thuis. Daar begint het gemak al te komen. Maaltijdboxen zijn immens populair aan het worden, vanwege dit soort gemak. Recepten kiezen, klaar. Je krijgt alles thuisbezorgd. Het voordeel van een supermarkt is dat je ook nog eens de rest van je boodschappen erbij kunt laten bezorgen. Hoef je dus nooit meer na een drukke werkdag nog naar een supermarkt! Heerlijk.

Wat eten we vandaag?

Ikzelf heb ook echt jaren steeds meer geworsteld met de vraag: wat moet ik vanavond eten? Eerlijk is eerlijk, ik viel ook steeds terug op dezelfde recepten. Misschien niet maar 6, het was wel meer, maar veel was het ook niet. Ik kan goed koken, maar veel recepten zijn gewoon teveel moeite. En ik had weinig tijd om nieuwe inspiratie op te doen. Komt bij dat ik eigenlijk gewoon nooit zin had om lang in een supermarkt rond te lopen ook. Voor mij was de oplossing een maaltijdbox. Maar die pauzeer ik als ik vakantie heb bijvoorbeeld. Dan wil ik weer lekker zelf koken! En dan ga ik lekker op internet kijken. Favoriete pagina: Wat eten we vandaag? van de Jumbo. Hier staat sowieso een weekmenu op, wat handig is als je van te voren je boodschappen wilt doen en de hele week meteen klaar wilt zijn. Er staat meteen bij hoe lang de bereidingstijd is en hoeveel ingrediënten er in zitten. Als je doorklikt zie je ook nog eens hoeveel kcal er in zitten. Dat vind ik best heel tof! Je kunt de ingrediënten ook meteen op je lijst zetten en bestellen. Enige jammere is dat het voor 4 personen is allemaal. Ik als vrijgezel heb dan meteen voor 3 dagen eten ofzo. Dus ik kan deze recepten beter doen als ik visite krijg. Of ik moet alle ingrediënten door de helft doen, maar dat is niet altijd even handig.

Neemt niet weg dat ik al een paar favoriete recepten heb. Hieronder 3 ervan. Ik ben bijvoorbeeld dol op ovenschotels en curry’s. Oja, Jumbo heeft van veel recepten filmpjes met uitleg over de stappen. De ene keer door een kok, de andere keer een soort animatie. En dat is echt heel handig! Kijk maar:

Pompoenhutspot crumble

Select 2021Select 2021

Gnocchi met courgette en Italiaanse saus

Thaise curry met sperziebonen en ei

Uiteraard heb ik nog veel meer lekkere recepten gevonden, maar ik raad je vooral aan om zelf te kijken. Je kunt selecteren op snelle bereidingstijd. Houd er dan rekening mee dat je als basis vaak een pakje van Knorr of Honig moet gebruiken. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van. In de recepten die ik hierboven heb gezet, zit dat niet. Als je daar geen problemen mee hebt, heb je lekker veel keuze in elk geval.

Wat is jouw go-to-recept als je niet weet wat je moet eten? En gebruik jij ook maar enkele recepten, of heb je een kookboek, of iets anders? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw eetgewoontes! Laat het weten in de comments!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Jumbo. Maar dat was misschien wel duidelijk 😉

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

KokenKoken