fbpx
21 January, 2022, 16:32

De beste high tea plekken in Haarlem

high tea haarlem

Ik schreef eerder al over alles wat je met een vriend(in) (of je moeder) kunt doen in mijn gezellige leuke Haarlem. Daar noemde ik even kort dat je een heerlijke high tea kunt doen. Haarlem heeft namelijk superveel toffe plekken om een high tea te doen. Ik ben niet bij allemaal geweest, dus helaas is het niet uit eigen ervaring, maar ik ben wel van plan om ze nog een keer uit te testen. Mis ik een plekje? Stuur me even een berichtje, dan voeg ik hem toe.

Waarom is een high tea in Haarlem nou zo tof? Allereerst omdat je het fijn kunt combineren met andere activiteiten. Niks is zo fijn als het vooraf of achteraf verbranden van al die calorieën die je naar binnen werkt tijdens een high tea ;-). Een high tea in Haarlem is ook tof omdat je meteen iets van de stad ziet. Voor de meeste plekjes moet je even de stad door lopen of fietsen, of met de bus. Als je nog niet vaak in Haarlem bent geweest, is dat dus extra leuk. Je komt dan allemaal leuke winkeltjes en bijzondere plekken tegen. Moet je nog oppassen dat je niet te laat komt voor je high tea!

Hieronder een lijst van alle plekken waar je een high tea kunt doen in Haarlem:

High tea bij Parck

Restaurant Parck zit op de hoek met de Haarlemmer Hout en het Houtplein. Ideaal, want parkeren kan vlakbij en je kunt nog even lekker door het park (vandaar de naam…) gaan wandelen na je high tea. Of rollen, want na zo’n high tea ben je tonnetje rond en lukt lopen misschien niet meer zo goed. Behalve een high tea kun je er ook heerlijk lunchen of dineren trouwens. En dat laatste heb ik wel gedaan en beviel uitstekend, inclusief vuurwerksterretjes omdat ik jarig was toen.

Prijzen: vanaf € 23,50 p.p.
Adres: Frederiksplein 2

Select 2021Select 2021

High tea bij Tea My Dear

Ik ben hier nog nooit geweest, maar het lijkt me geweldig. Tea My Dear is eigenlijk een theewinkel, met handgeplukte thee van theehuis Betjeman & Barton en allerlei merken thee en accessoires. Je kunt er zo’n 100 verschillende smaken thee proeven. Op aanvraag kun je ook een high tea reserveren met een groepje. Volgens mij kun je daar echt niet vertrekken zonder een tas vol thee voor thuis. Behalve een high tea bieden ze ook masterclasses (€ 24,50 p.p.) en mini-masterclasses (€ 17,50 p.p.) voor kleine groepje, waarin je helemaal wordt meegenomen in de theecultuur en alles leert over thee. Uiteraard krijg je ook dan veel thee te proeven. De prijs voor een high tea zal dan ongetwijfeld ook ergens in die richting liggen, dat hebben ze niet vermeld op de website.

Adres: Kleine Houtstraat 16

High tea Hofje zonder Zorgen

Het Hofje zonder Zorgen is een fijn plekje, waar ik zelf wel eens kort binnen ben geweest, maar ik heb er nog nooit iets gedronken, volgens mij. Het bevindt zich in een 15e-eeuws monument, met uitzicht op het Proveniershofje. Voor € 20,50 p.p. krijg je een heerlijke high tea. Deze huisgemaakte high tea wordt elke tijd op vaste tijden geserveerd. Je start met een soepje, dan vier hartige gerechtjes en je sluit af met nog vier zoete gerechtjes en daarnaast verschillende smaken biologische thee.

Adres: Grote Houtstraat 142A
Prijs: € 20,50

Afternoon tea Bij Babette

Dit gezellig knusse plekje in de Kruisstraat wil je niet missen. Ik loop er zelf onwijs vaak voorbij en wil dan graag een keer naar binnen, maar het is er altijd vol. Bij Babette kun je Babette’s Classic Afternoon tea bestellen. Je krijgt dan voor € 22,95 p.p een selectie aan canapés, kleine sandwiches, scones met crème en jam, mini-gebakjes en taartjes, truffels en natuurlijk eindeloos veel thee. Ik zou het ook doen voor alleen scones. Ik was een aantal jaren geleden in Engeland, heb me helemaal suf gegeten aan scones en je mag me daar echt ’s nachts voor wakker maken. Love it.

Adres: Kruisstraat 31
Prijs: € 22,95

high tea sandwiches

Meneer Frans

Meneer Frans zit een beetje weggestopt achter de grote gevel van Van Duivenboden interieur, maar als je dan eenmaal er bent, is het een oase van rust. Meneer Frans heeft een heerlijke binnentuin, waar je in de zomer lekker kunt hangen en zitten. De high tea heb ik persoonlijk nog niet genuttigd, maar voor een drankje en vroeg diner ben ik daar wel eens geweest en dat was echt heerlijk. Als je er gaat high-tea’en word je ontvangen met een glaasje bubbels en krijg je daarna al snel een pot thee op tafel met allerlei lekkers erbij. Als voorafje serveren ze een klein soepje, gevolgd door een gang vol heerlijke hartige gerechten zoals diverse mini sandwiches en de huisgemaakte flammkuchen. Tot slot volgt er een gang vol zoetigheden, waaronder huisgemaakte taarten en vele andere lekkernijen. Vooraf reserveren verplicht.

Adres: Gedempte Oude Gracht 90-92
Prijs: € 22,50 p.p.

By Lima

Dit knusse barretje met ruim buitenterras ligt net iets buiten de loop van het centrum in de Zijlstraat. By Lima houdt erg rekening voorkeuren zoals suikervrij, glutenvrij of vegan, dus de high tea kun je ook helemaal aanpassen naar jouw wens. De high tea bestaat uit zoete en hartige hapjes (geserveerd in twee rondes) met daarbij onbeperkt thee, met keuze uit verschillende smaken losse thee. De high tea kan niet gereserveerd worden. Deze is dagelijks na 15 uur te bestellen. Ik ben dol op By Lima, de koffie (sorry, ik weet dat het over thee gaat) is ook erg lekker en je kunt ook allerlei vintage vondsten bij ze vinden, die je kunt kopen, zoals mooie bordjes en kopjes.

Adres: Zijlstraat 65
Prijs: niet bekend

High tea bij Crepe Affaire

Bij Crepe Affaire heb ik wel eens heel erg lekkere crêpe gegeten! Met aardbeien en slagroom. Gegarandeerd dat je meer wilt, maar helaas is er maar zo weinig ruimte in je maag. Een high tea bij Crepe Affaire is dan ook altijd een topidee. Je krijgt dan namelijk heel veel proeverijtjes van crêpes, want diverse zoete en hartige, je krijgt verse jus, yoghurt met honing en vers fruit, gebakjes, een warme wafel en andere zoetigheden, en natuurlijk onbeperkt thee. Reserveren is wel gewenst. Dit is er eentje die ik echt snel eens wil doen, want nu ik dit zo opgeschreven heb, krijg ik zin in crêpes.

Adres: Kruisstraat 22
Prijs: € 19,50 p.p

En nog veel meer plekken

Er zijn behalve deze geweldige plekken om een high tea te doen in Haarlem nog veel meer locaties waar je dit kunt boeken, maar als je daar benieuwd naar bent kun je ook gewoon even op Google zoeken. Ja, dat rijmt. Van wat ik heb gezien zijn dat vooral de plekken van de grotere ketens die in heel veel steden zitten. Bovenstaande plekken zijn authentiek, hebben een lekker sfeertje en horen echt bij het Haarlemse gevoel.

Wil je wel een high tea doen, maar in een andere stad? Kijk dan even op hightea.nl voor een overzichtje.

Deze blog kwam tot stand door een samenwerking

Thuis een high tea organiseren?

Geen zin om de stad in te gaan, maar wel zin in een high tea? Organiseer je eigen high tea. Dit heb je nodig!Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

KokenKoken