3 June, 2020, 04:02

VR games spelen vanuit je huis #supportyourlocal #haarlem

vr@home vrcafe haarlem

Bij menig thuiswerker slaat na een tijdje de verveling toe. Je ziet niets anders dan de 4 muren van je huis, even naar de supermarkt voelt als een uitstapje van wereldse proporties. Omdat sporten ook maar zozo gaat en sociaal doen met vrienden ook even geen tijd in beslag neemt, laat staan je normale reistijd, heb je tijd over. Toch? Zo niet, dan toch. Als je in Haarlem en omstreken woont, heb je vanaf nu een leuke optie tegen verveling erbij: gamen met een VR-bril. En je hoeft de VR-bril niet te kopen. Lees even mee!

Nu zeg ik wel iets over thuiswerkers, maar je kunt natuurlijk ook je koters even met een VR-bril wegzetten in een ruimte waar jij er geen last van hebt. Ideaal als je even een videocall hebt met je collega’s of gewoon even rust wilt. Hoe het ook zij, de optie bestaat dus om simpelweg een aantal VR-brillen te húren. Inclusief spellen! Dat kan bij het eigen Haarlemse VRcafe.

Je kent het VRcafe misschien als je vaak naar de stad loopt via het station. Ze zitten daar zo grofweg naast Pippa’s en de zonnestudio. Betere plek kun je niet bedenken toch? Als je erheen gaat en je bent uitgespeeld, loop je zo de stad in voor een borrel en een dansje, of je rolt zo de trein of bus in naar huis. Een erg leuk concept, normaal gesproken, als je met vrienden iets leuks en bijzonders wilt doen.

Over het VRcafe

vr cafe oprichters sjouke en lodewijkOns eigenste VRcafe is opgericht door Lodewijk en Sjouke. Twee jonge knappe bazen die met wat crowdfunding erbij echt een heel gaaf concept hebben neergezet op een toplocatie.

Helaas is voorlopig alles op locatie dicht, máárrrrr, een stel innovatieve jongens zou geen stel innovatieve jongens zijn als ze er niet heel snel iets op bedachten. Dus! Levert het VRcafe nu ook de VR-brillen bij je thuis af als je in de omgeving Haarlem woont.

VR experience thuis

Met VR@HOME krijg je, in het kort:

Basispakketje
– 1 of 2 headsets om mee te spelen
– 30 euro voor 3 uur

Half-Life Alyx pakket
45+ verschillende VR games inclusief Half-Life Alyx
– Inclusief Oculus Rift S, een PC (jawel!) en alle nodige software
– Eventueel een 50inch beeldscherm
– 80 euro per dag

Er zijn nog wat opties, maar fijn is, je hoeft je niet te vervelen met de mogelijkheden die deze toffe jongens je bieden.

Ervaring VR@HOME

Ik heb zelf een avondje een VR-bril mogen gebruiken. Behalve dat het even wennen is, is het echt superleuk! Ik had al een paar keer eerder kort een VR-experience gedaan. Een keer moest ik van een houten plankje aflopen op 130 meter hoogte tussen de wolkenkrabbers (hoogtevrees ineens) en een andere keer een moordspel doen. Ook heel tof! Maar het feit dat dit gewoon in het comfort van je eigen huis kan, is toch wel echt goud hoor. Zonder dat het meteen kapitalen kost voor een hoop gear die er na een tijdje weer ligt te verstoffen, of dat je steeds nieuwe spellen moet kopen om het leuk te houden. De 3 uurtjes vlogen supersnel om! Beat Saber is een aanrader als je ook nog wat wilt bewegen. Ik heb even een kort filmpje gemaakt om te laten zien hoeveel je beweegt met dit spel. Let me tell you, ik had echt honger na die paar uur spelen, terwijl ik net ervoor goed gegeten had. Goed voor je dus!

Support deze leuke boys en ga eens avondje, middagje, dagje, lekker virtual reality gamen met je kids. Laat even weten in de comments hoe dat beviel! Ook als je nog vragen hebt over de brillen, de games of iets anders rondom dit concept, ask! Lodewijk en Sjouke lezen mee.

Share
Annelies Verhelst

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

autoverzekering