fbpx
21 January, 2022, 16:58

Teamuitje? Doe eens iets anders dan een escape room!

teamuitje

Ken je dat? Er wordt weer een teamuitje (of bedrijfsuitje) gepland en natúúrlijk roept meteen iemand: laten we een escape room doen! Vast iemand die dit nog nooit heeft gedaan. En ja, een escape room is een keer leuk. Heb ik zelf ook wel eens gedaan. Maar eigenlijk kleven er vooral nadelen aan (maximaal 6 personen meestal, altijd enkelen die supersnel alles snappen (ik nooit), als je hem gedaan hebt, weet je hoe die moet). Tijd voor originele leuke teamuitjes dus!

Indoor Skydive

Deze staat bij mij met stip op 1. En hoewel je er wel wat budget voor over moet hebben, is het je geld echt meer dan waard. Het lijkt heel kort, 2 minuten in zo’n buis een beetje rondvliegen, maar de adrenaline, de lol, die kramp in je kaken van het grijnzen, het is het zo waard! En met een arrangement kun je er nog meer minuten van maken én ervaringen uitwisselen bij een lekker hapje eten. Ik kan dit echt elke week doen als het aan mij ligt (helaas niet).

Expeditie Robinson

Van Expeditie Robinson moet je net als ik wel eens hebben gedacht: hoe moeilijk is het nou helemaal? Of: ik zou dat nooit kunnen. Hoe dan ook, je kunt het met je collega’s zelf eens proberen. Er zijn diverse partijen die een dergelijke opzet organiseren. Uiteraard niet allemaal zo moeilijk als de Expeditie van tv, het moet leuk blijven, maar met voldoende uitdaging. Ik heb zelf een vrij simpele variant wel eens gedaan met collega’s op het strand van Noordwijk en we hebben zo’n onwijze lol gehad! Je moet samenwerken, er zit een wedstrijdelement in, en je loopt lekker tegen je eigen grenzen aan bij sommige spellen. Daarna lekker barbecuen en je hebt echt een geweldige middag.

Airsoft

Mijn broertje speelt alweer enkele jaren regelmatig Airsoft. Dat is een soort paintballen, maar dan met nagenoeg echt lijkende pistolen. Je schiet dan met van die gele balletjes. Kan overigens best nog wel eens pijn doen. Redelijk vermoeiend ook, maar omdat je in een wedstrijd zit, merk je dat toch pas achteraf en dan ga je lekker wat eten. Heb je nog onverwerkte frustraties ten aanzien van collega’s, dan kun je ze in een potje Airsoften helemaal kapot schieten ;-). Pas wel op, want Airsoften schijnt heel verslavend te zijn…

airsoft als teamuitje

Select 2021Select 2021

Powerkiten

Nu zitten wij met werk vlakbij het strand van Noordwijk. Daar kun je natuurlijk heel veel activiteiten doen. Zo hebben we daar ook onze ‘gewone’ jaarlijkse stranddag. Lekker chillen en aan het eind van de dag een bbq bij één van de strandtenten daar. Maar wat je daar ook kunt doen is Powerkiten. En dat is een partij vet! Vroeger had ik een vriendje die een aantal grote kites had, en met hem ging ik soms op het strand van Texel aan een kite hangen. Hij ging dan zelf nog het water op, dat vond ik zelf te heftig, maar gewoon zo’n vlieger boven je hoofd die aan je lichaam trekt, dat is gaaf hoor. Je kunt dit ook met groepen doen. Je moet dan met een groepje die vlieger vasthouden en zorgen dat iedereen een beetje op de grond blijft staan (want voor je het weet zweef je het strand over!). Het is een geweldig ervaring om als groep op te doen.

Smokkelspel

Nog langer geleden organiseerde de basisschoolmeester van groep 7 altijd het smokkelspel. Met de hele klas gingen we dan naar een stuk bos, waar ook een open vlakte in zat, en moesten daar iets naar een bepaalde plek smokkelen. Je speelt het in 2 teams, waarbij het ene team de spionnen moet uitschakelen en het andere team moet zorgen dat de smokkelaar ontmaskerd wordt en de smokkelwaar afgepakt. Ik was er bizar slecht in kan ik je vertellen. En dat je een open vlakte moest oversteken hielp echt niet mee. Maar het was wel leuk om te doen! Je bent lekker buiten en je moet goed kunnen samenwerken. Je kunt dit zelf organiseren op een geschikte plek, of laten regelen. Ik zou dit nog wel eens willen doen met een team van werk 😀

Dit zijn 5 uitjes die ik zelf nog wel eens zou willen doen en in het verleden ook heel erg leuk heb gevonden. Wat vind jij een leuk teamuitje om te doen?

Wil je nog meer inspiratie voor een leuk uitje, dan kun je ook eens op uitmetvrienden.nl kijken. Erg leuke website, met handige tips om het ideale uitje voor elk moment te vinden.

 

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.