fbpx
21 January, 2022, 17:19

Film kijken op Valentijnsdag? De leukste films op Netflix

Valentijnsdag valt dit jaar op een donderdag. Meestal een ideale avond om even lekker uit eten te gaan en een filmpje te pakken. Nu heb ik zelf geen Valentijn om het mee te vieren, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga lekker uit eten met een vriendinnetje! Eigenlijk veel leuker. Als ik thuis was gebleven, had ik lekker op Netflix, Amazon Prime of Pathé Thuis een film uitgezocht. Zo’n lekker zoetsappige, om mezelf eraan te herinneren dat de prins op het witte paard misschien ooit nog wel komt. Ik heb alvast even gekeken welke films uitkomen op Valentijnsdag, of al uit zijn, die je lekker thuis op de bank kunt gaan kijken met je moppie.

Nu denk je misschien: ik heb geen Netflix (of een ander filmabonnement), dus moet ik dan naar de bioscoop? Nee, want, wat ik ook niet wist, maar me recent werd verteld, je kan dus een Netflix cadeaukaart kopen bij Opwaarderen.nl om eenmalig je account aan te vullen. Daarmee kun je een account aanmaken voor 1 van de drie abonnementen die Netflix aanbiedt en dan loopt dat zolang het tegoed op die kaart toelaat. Zolang je geen andere betaalmethode koppelt, loopt het abonnement na de looptijd vanzelf af en wordt het lidmaatschap weer beëindigd. Leek me wel megahandig! Overigens ook leuk als cadeau.

Fifty Shades

Maar natuurlijk! Op Valentijnsdag kijk je alle Fifty Shades films. Recent toegevoegd aan Netflix, dus niks houdt je nog tegen om ze nu eindelijk eens te kijken. Ik heb ze inmiddels zelf allemaal gezien, niks mis mee kan ik je vertellen (Jamie Dornan, love you much <3).

Onder het hart

Voor je portie romantiek kun je zeker de Nederlandse films eens een kans geven. Haast elk jaar komt er een leuke, romantische film uit, zoals Mannenharten, Hartenstraat, Alles is liefde en ga zo maar even door. Ontspannende en vrolijke films met een portie drama. Dat lijkt deze film overigens niet te zijn. De trailer en de beschrijving doet vermoeden dat het iets meer drama is. Ben je niet zo in the mood voor zoetsappig, dan is deze film met wat meer drama misschien wat voor je.

Select 2021Select 2021

Bloed, zweet en tranen

Ook geen klassieke romantische film, maar op zijn manier was Hazes wel degelijk romantisch. Ik heb zelf de musical gezien toen die uitkwam en daaruit blijkt wel het levensverhaal van André Hazes toch ook een portie romantiek bevatte. Ach, en anders is het gewoon mooi om naar te kijken.

Playing it Cool

Deze film heb ik afgelopen week zelf zitten kijken. Ik zocht even wat makkelijks om te kijken en ik vond het wel een mooi verhaal. Gedesillusioneerde scenarioschrijver gelooft niet dat de liefde ook voor hem is en komt toch een dame tegen die de bliksem doet inslaan bij hem. Gedoe volgt, dame blijkt bezet, de aparte vrienden van de man vinden dat het tijd is voor actie, drama volgt, gozer zet zichzelf voor lul, stof voor een nieuw scenario en is instant succes, op naar de plot, einde. Gewoon erg goed te doen deze film. Grappig, niet heel zoetsappig, aantal clichés zoals het hoort. Kun je ook heel prima met een nuchter vriendje kijken.

Bride flight

Vond ik zelf een lastige film om mijn aandacht goed bij te houden. Het verhaal speelt zich in de jaren 50 af en de manier van filmen is een beetje te Hollywood voor dat jaar, dus het was een beetje gek. Toch is het verhaal mooi. Het volgt enkele dames die op een vlucht naar de andere kant van de wereld zitten, om te emigreren en trouwen. Hoe dat precies tot stand kwam, was me een tikkeltje onduidelijk, maar het leven van de dames gaat niet bepaald over rozen na de emigratie. In de film is de aanleiding dat het verhaal wordt verteld de dood van een man die al sinds de vlucht naar Nieuw-Zeeland een rol speelt in hun levens. Met Waldemar Torentstra. Heul niks mis mee, want hij komt een paar goed in beeld met naakt en alles.

The Age of Adaline

In deze film met Blake Lively (ook niks mis mee) en Michiel Huisman (omg omg omg) ontdek je dat Adaline onsterfelijk is geworden. Jaar na jaar na jaar ontmoet ze uiteraard leuke mannen, maar gezien het feit dat ze niet ouder wordt, moet ze die toch steeds laten gaan. Tot ze onze eigenste Michiel ontmoet en misschien wel overweegt haar onsterfelijk op te geven. Een hele mooie, zeer romantische, integere film, waar ik echt van onder de indruk was. Gezien in de bioscoop destijds, maar ik wil hem eigenlijk binnenkort nog eens kijken nu hij toch op Netflix draait.

The Space between Us

Deze film heb ik volgens mij nog niet zelf gezien, alleen de trailer dacht ik (beetje jammer dit, als ik heb toch gezien heb, heeft hij niet echt indruk gemaakt…;)), maar hij lijkt me erg mooi. Iets meer science fiction in deze film, dus beter geschikt voor mensen die de kleffe romantische films liever niet kijken. Ook leuker voor jongere mensen, aangezien de hoofdpersoon nog vrij jong is.

The Kissing Booth

Nog een film voor een wat jonger publiek, ook al heb ik deze wel zelf gezien. Een onwijs mooi meisje is op de middelbare school nog nooit gekust. Voor een project van school verzint ze daarom een Kissing Booth en wil op die manier eens kussen met een jongen waar ze al tijden verliefd op is. Enter drama. Haar beste vriend (een ietwat nerderig suffig type) is uiteraard niet zo dol op deze ontwikkeling en dat geeft gedoe. Beetje standaard high school drama, maar wel lief en schattig en romantisch. Herstelt nog wel enig geloof in de goede afloop voor jezelf.

Dit zijn mijn films voor Valentijnsdag. Heb jij nog meer tips?

*oja, dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking

 

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.