fbpx
30 November, 2021, 21:42

Fans van design, dance en tech: Amaze Amsterdam is tof!

amaze amsterdam

Voor fans van design, dance en technologie is er nu een vet tof nieuw uitje in Amsterdam: Amaze. Ik heb het zelf in de eerste week dat het open was gedaan en het is moddervet! Ik ga proberen uit te leggen hoe vet, maar je moet het wel echt zelf gaan zien en beleven eigenlijk.

Amaze Amsterdam zit op het bedrijventerrein bij Sloterdijk. Het is goed bereikbaar met de auto en kost geen nier om te parkeren. Als je buiten bent, heb je nog geen idee van de wow-factor die je binnen gaat meemaken. Eenmaal binnen word je een uur lang meegenomen in een magische wereld van muziek, kunst en technologie. Geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar (er moeten wel volwassenen bij aanwezig zijn) en geschikt voor mensen in een rolstoel. De muziek kan wel vrij hard en plotseling zijn, en visueel kan het ook vrij heftig zijn, dus hou daar wel rekening mee als je snel overprikkeld bent of gevoelig voor geluiden en flitsende lichten.

rode lasers in kamer amaze

Je kunt met maximaal 6 personen (e.e.a. afhankelijk van regels rondom corona) een tijdslot boeken. Je vormt een groepje dat op ontdekkingsreis gaat en krijgt instructies van een artificiële levensvorm. Het voelt behoorlijk alsof je down the rabbit hole wordt meegenomen. De spanning wordt goed opgebouwd. Je reist door 7 interactieve kamers, waarbij elke kamer echt een compleet andere beleving geeft. Van een audioshow tot spiegelpaleis tot schommelkamer tot zelf muziek maken, je kan het zo gek niet bedenken. Het voelt als een speeltuin voor volwassenen.

En dat vond ik het fijne aan Amaze. Het heet niet voor niets zo. Verwonder. Je mag jezelf even een uur lang verwonderen over alles wat je beleeft. Je zintuigen even lekker de vrije loop laten, geen mensen die je gek aankijken, gewoon meegaan met de flow en genieten. Vooral ook even kijken wat de ervaring bij je teweeg brengt. Zelf vond ik de schommel in een digitaal bos echt heel fijn. Je waant je even kind en compleet ergens anders. En de muziek- en lasershow op het eind is ook echt heel erg tof gedaan.

Select 2021Select 2021

Kortom: ga erheen, boek een tijdslot, neem je vrienden, partner, familie, mee. Ik ga met liefde nog een keer!

Adres:
Elementenstraat 25, Amsterdam (maps)

celebrate life amaze

 

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.