fbpx
17 October, 2021, 05:30

Disclaimer

Van sommige zaken moet even duidelijk waarom ze er zijn en waarom ze zijn zoals ze zijn. Daarom een disclaimer. Niet omdat we ergens onderuit willen komen, maar zodat jullie als lezer weten hoe het zit. Afijn, een disclaimer dus.

Linkjes in blogposts

Bij veel reviews zul je links in of onder de blogposts zien staan, naar webwinkels die het product verkopen. Wij worden NIET betaald door de webwinkels om een review te schrijven. Ook niet door de merken van de producten, maar dat is disclaimer 2. Wij zetten de linkjes eronder als service naar jou, de lezer, toe, zodat je meteen weet waar je terecht kunt als je echt geïnteresseerd bent geraakt in het product. Natuurlijk zit er wel een kleine ‘catch’ achter: als jij klikt of iets koopt, krijgt Anneliesje.nl een heel klein percentage van het verkoopbedrag. En weet je waarom? Omdat wij ons best doen om goede reviews te schrijven, daar veel tijd in steken en een site ook geld kost, bijvoorbeeld de hosting en de domeinnaam en ook wel eens plugins of andere dingen moeten kopen (sommige dingen zijn gewoon niet gratis) en om verzendkosten te betalen (die gadgets komen niet altijd vanzelf van en naar de bloggers). Dus niet om er rijk van te worden, maar om te zorgen dat jij nog tot in lengte van dagen deze reviews kunt lezen én niet nog meer hoeft te Googelen, daarom staan er dus linkjes.

Gesponsorde blogs

Wij schrijven géén blogs in opdracht van merken/adverteerders. Wij bepalen zelf waar we over schrijven. Wel zie je af en toe artikelen van merken waar dan [adv] achter staat, dat betekent dat een merk/adverteerder heeft betaald om op dit blog te mogen staan. De artikelen worden gewoon aangeleverd en wij veranderen er niets aan. Je kunt ook gewoon reageren op de artikelen van merken/adverteerders die betaald hebben. Vinden ze vaak nog leuk ook. Dus als je je soms afvraagt: “word je hiervoor betaald ofzo?” dan is het antwoord altijd NEE. Soms zijn we gewoon positief over iets en dat melden we dan, en uiteraard kan jouw ervaring met hetzelfde product of merk heel anders zijn dan de onze.

Dus: waar [adv] achter staat is een betaalde blogpost, maar daar doen wij (de bloggers) verder niks mee. Onze eigen posts zijn per definitie onbetaald en wij bepalen zelf waarover we schrijven.