fbpx
24 January, 2022, 13:21

Voor op je leeslijst: mijn boeken-top-5 (2015)

Het is vakantie, en je hebt je, net als ik elke keer doe, voorgenomen meer te lezen deze keer. Even wegduiken in een andere wereld, in een goed verhaal. Nu heb ik best veel boeken gelezen, maar ik deel graag even met je welke boeken momenteel bij mij bovenaan mijn lijstje staan. 

PS: de linkjes naar Bol.com zijn voor het laatste geüpdatet in december 2020!

BoekenBoeken

Met stip op 1: De zeven levens van Wubbo Ockels (Bol.com). De man is een held. Zijn dochter heeft het verhaal dusdanig goed geschreven, dat je echt heel veel mee krijgt van zijn persoonlijkheid. Hij doet me erg denken aan mijn eigen vader. Ook zo nuchter, rationeel, desondanks zichtbaar worstelend met allerlei vraagstukken, stronteigenwijs, moeite met emoties etc. Het boek leest lekker weg en is daarom voor op vakantie ideaal.

Op 2 De Cirkel (Bol.com) van Dave Eggers. Een heel apart boek, dat soepel wegleest en moeilijk opzij te leggen is. Stel je voor dat je bij een variant op Google, maar dan groter, mag komen werken. Je moet er echter wel een boel privacy voor opgeven, want je bent immers belangrijk voor de community. Doe je dat dan of niet? Je leest hoe de hoofdpersoon langzaamaan haar gevoel met privacy kwijtraakt en ik begreep aan het einde ook nog hoe ze daartoe kwam. Lezen!

Select 2021Select 2021

De andere boeken hebben niet echt een volgorde. Mijn Berlijn reviewde ik eerder al (Bol.com), die moet je echt in je kast hebben als je gek bent op Berlijn of er nog eens heen wilt. Grow your own drugs is prachtig als je wilt experimenteren met planten en kruiden op je eigen dakterras, in je achtertuintje of zelfs vanuit de vensterbank. James Wong is een koning en deelt op zijn Facebookpagina ook hele leuke tuintips en inspiratie. Pompeii is voor als je van geschiedenis houdt. Ik was een tijd geleden in Pompeii en kende de verhalen al van toen ik op de middelbare school nog Latijn kreeg. Het sprak me daarom erg aan en het boek leest vlotjes weg over hoe het hele gebied, maar Pompeii in het bijzonder, ineens een vulkaanuitbarsting te verduren kreeg.

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

BoekenBoeken