fbpx
21 January, 2022, 18:33

Review: Eenvoudig Leven Agenda 2021 (cadeautip!)

eenvoudig leven agenda 2021

Een “Gids om je eigen koers te varen”. Kijk, dáár ben ik helemaal voor. Ik vaar graag mijn eigen koers en heb autonomie als grootste kernwaarde in mijn systeem. Punt is: daar komt wel eens de klad in. Dus toen ik via een persbericht vernam dat er zoiets bestond als deze Eenvoudig Leven Agenda (Bol.com) heb ik hem meteen als reviewexemplaar aangevraagd. Wat ik uiteindelijk van deze agenda vind, lees je verderop.

Superlief: ik kreeg van Nynke Valk, de bedenker van deze agenda, ook nog de versie voor 2020, zodat ik hem ook al daadwerkelijk kon gaan gebruiken en uittesten. Anders valt er natuurlijk weinig te reviewen, dus dat is dan ook wel weer zo.

BoekenBoeken

Vormgeving

Allereerst, ik ben echt fan van hoe deze Eenvoudig Leven Agenda is vormgegeven. Hieronder in het filmpje krijg je even een kort impressie ervan. De tekeningen zijn superleuk (getekend door Alex Peters) en de teksten voorin leggen goed uit wat de bedoeling is. Ook staat er bij elke maand een uitleg met een insteek voor die maand. Daar kun je dan je reflecties en acties eventueel op aanpassen.

Wat ook wel fijn is: meteen op de eerste pagina’s staat een voorbeeld van hoe je het deel met de thema’s en de evaluatie kunt invullen. Als je dit voor het eerst onder ogen krijgt, is het namelijk best even zoeken naar wat je eens zou kunnen neerzetten. Nu ben ik best wel van de zelfontwikkeling en veel nadenken, maar het op papier zetten van concrete acties per week is best nog een uitdaging! Ik heb dat voor de week dat ik hem had meteen ook gedaan en het kost toch wel even moeite.

Select 2021Select 2021

Even voor gaan zitten

Goed, komt nu mijn eigenwijze inborst om de hoek kijken. Je moet hier dus elke week even voor gaan zitten. Ik weet dat er hele volksstammen dit heel fijn vinden. Ik ken zo een paar vrienden die heerlijk even de tijd nemen op zondagavond of maandagochtend en dan een dagboek of weekplanning invullen. Ik ben niet zo iemand. Dus voor mij is deze agenda, zo blijkt, best wel een uitdaging. Het is niet dat ik niet wíl nadenken erover. Het is namelijk écht heel nuttig. Je wordt meteen een beetje gedwongen om de rest van de week na te denken over je acties. Past het bij wat ik voor ogen had, doe ik nog wat ik leuk vind?

voorbeeld invulling eenvoudig leven agenda

Voorbeeld (niet van mijzelf) van invulling

Handig voor coaching!

Voor mij zou dit een uitstekende tool zijn om bijvoorbeeld samen met een coach of ander soort persoonlijke begeleiding in te vullen. Zodat ik een stok achter de deur heb en iemand die even reflecteert op wat ik invul. En ook kan helpen bij de evaluatie achteraf. Dus bén jij een coach en zoek je hulpmiddelen om iemand wat handen en voeten te geven, dan is dit oprecht een geweldige vorm om dat te doen.

Ben je zelf al uitstekend in staat om geregeld even met jezelf te kijken naar wat je aan het doen bent en hoe je dat doet, dan is dit óók precies een agenda voor jou. Het is niet zo’n ingewikkeld ding als een bullet journal waarbij je zelf moet gaan krabbelen en tekenen (ook echt niks voor mij) en het is gewoon in een kant-en-klare vorm gegoten. Overigens met handig lint als bladwijzer.

 

Ook echt een agenda

En oja, tot slot: het is dus ook écht gewoon als agenda te gebruiken. Alle rechterbladzijdes bieden gewoon ruimte om je to do’s / afspraken in te noteren. Dus ook als je even geen zin hebt om allerlei thematische taken te verzinnen, kun je er wel gewoon je andere afspraken in kwijt.

Maar wat vind ik er nou van?

Goed, mijn eindoordeel: ik ben, nogmaals, echt fan van de opzet en het is een mooi en fijn boekwerk. Het geeft goede houvast voor regelmatige reflectie op je eigen doen en laten en in die zin helpt het inderdaad om je koers te bepalen. Wel moet je dus echt jezelf aanleren er wekelijks even de tijd voor te nemen en dat is wel wat bij mij dus precies misgaat. Is dat voor jou geen enkel probleem, dan is dit echt de beste koop van je leven. En vanwege de prijs een ideaal (kerst)cadeau. Ik vond het zelf dus heel fijn om hem te krijgen, en denk ook echt dat je hier veel anderen blij mee kunt maken.

De Eenvoudig Leven Agenda 2021 is te koop bij oa Bol.com voor € 19,89 (paperback, maar eigenlijk half harde cover, echt top).

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

BoekenBoeken