fbpx
21 January, 2022, 17:33

Welke schoenentrends voor herfst en winter 2018 vind ik leuk?

sneakers trend 2018

Het is eigenlijk al tijden geleden dat ik iets schreef over schoenen. En dat valt me tegen van mezelf, want ik ben gek op schoenen! Andere prioriteiten zorgden er denk ik even voor dat ik mijn schoenenkast dit jaar nog niet geüpdatet heb met de nieuwste mode. Wel heb ik er al wat ruimte voor gemaakt in een opruimbui, dus nu is het tijd om te kijken wat er hip en leuk is deze herfst en winter.

Nu viel me wel een beetje op dat er niet zo heel veel spannends bij is gekomen de laatste jaren. Misschien dat dat ook wel de zin om iets nieuws te kopen wat heeft doen afnemen. Neemt niet weg dat trends gewoon trends zijn, dus hier is wat me opviel:

Mooi en gezondMooi en gezond

Biker boots

biker boots Ik loop al tijden op een hartstikke mooi paar biker boots van Fashionchick/Sacha, maar sindsdien is er met de biker boots wel veel gebeurd qua trend. Er zitten studs op, andere versiersels, andere neuzen, subtiel wellicht, maar biker boots zijn niet meer alleen voor de echte stoere meiden. Ik zag ze recent zelfs in het wit, wat ik ook wel heel gaaf vond. Wat ik nog wel steeds heel fijn vind aan biker boots, is dat ze zo heerlijk lekker combineren met leren jassen. Ik heb zelf geïnvesteerd in een echt leren jack en dat gaat elke dag meer bij mij passen. Uiteraard is nepleer voor de kleinere budgetten ook prima, als het maar doet wat het moet doen. Ik twijfel nog of ik misschien toch een extra paar biker boots wil.

Gekleurde sneakers

Wat me aan de nieuwe sneakers enorm opvalt, is dat ze steeds meer kleur hebben! Van Fiamme tot Nike, multicolor sneakers mogen weer en ik vind het vrij bizar. Ik weet niet zo heel goed wat ik met die trend moet, want ik vind het niet bepaald supermooi. Maar ik zie het inderdaad wel ook in het straatbeeld en blijkbaar denkt fashion minded Nederland er niet zo moeilijk over. Zelf hou ik toch gewoon van redelijk effen sneakers, al heb ik wel een uitzondering daarop in mijn kast staan, de ZX Flux Prism van Adidas. Lekker veel kleur 😉

Hoge laarzen

halfhoge laars Ik zie ook veel kuithoge laarzen (of net onder de knie) terugkomen. Ik heb daar een beetje belabberde associatie mee (vroeger toen ik nog naar de kerk moest droeg iedereen die heel degelijk onder een rok), maar schijnbaar zijn dat soort laarzen helemaal ok nu. Wel met hoge hakken, en ze zakken een beetje af, maar verder dus helemaal goed. Degelijk is het nieuwe hip? Toch denk ik dat ik deze even oversla. Dus leuk: ja, maar niet voor mij.

Select 2021Select 2021

Dierenprints

Wat ik zelf nog niet in mijn kast heb, en stiekem wel overweeg, zijn laarsjes of sneakers met dierenprint. Ik ben superslecht in het combineren van dingen, zowel in mijn interieur als in mijn kledingstijl, dus vandaar dat het mogelijk al zo lang is uitgesteld. Sommige laarsjes met dierenprint vind ik namelijk echt wel mooi. Maar dan weet ik gewoon niet waar ik het bij moet dragen. Dilemma hoor. Maar dierenprints zijn deze herfst en winter in elk geval wel helemaal in, dus gaat toch op de wishlist.

Dit zijn voor mij de leukste trends voor dit seizoen. Natuurlijk zijn er nog veel meer. Zoals regenlaarzen die weer helemaal terug zijn. Of doorzichtige laarzen (somehow heel verontrustend). Ook de sneakers met dikke zolen zijn er nog volop, maar ik vind dat toch niet zo geschikt voor mijn lengte (en ook niet zo mooi, sorry…).

Wat vind jij de leukste schoenentrends voor dit seizoen?

 

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle