fbpx
28 October, 2021, 16:31

Mijn grote moeite met accessoires (en hoe ik m’n leven ga beteren)

accessoires

Ik heb een soort gebrek. Geef ik eerlijk toe. Ik heb een soort van zwart gat in mijn hersens waar het accessoires betreft. De accessoires die je kunt dragen bij je kleding dus. Ook wel die voor je interieur, maar dat is een ander verhaal. Ik bedoel: armbandjes, horloges, kettingen, haarspelden, oorbellen, riemen, you name it, I don’t wear it. Regelmatig bedenk ik weer waarom dat eigenlijk is, en ik heb niet echt goede redenen. Ik ben gewoon lui.

De laatste maanden ben ik echter wat meer op mijn kleding gaan letten, en dus ook op de daarbij horende toeters en bellen. Want zo voelen accessoires voor mij een beetje. Over mijn kleding krijg ik, superleuk, veel complimenten ook. Dat voelt niet alleen lekker, maar is ook een fijne bevestiging dat mijn kledingstijl eindelijk echt bij mij begint te passen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Niet gelukkig

Uit mezelf, zonder al te veel na te denken, ben ik al tevreden met een spijkerbroek en trui of shirt. Sneakers eronder, klaar. Lekker makkelijk, en amper nadenkwerk in de ochtend. Dat resulteert natuurlijk niet in hele spannende outfits. Afdoende, dat wel. Doorgaans ook nog prima voor naar kantoor. Alleen voelde ik me er al jaren niet echt gelukkig in en mijn kledingkast kende daardoor ook hele stapeltjes met weinig gedragen kleding. Uitspattingen die ik dan kocht in de hoop dat ik ze vaker zou gaan dragen.

Does it spark joy?

Als je zonder al te veel overtuiging kleding koopt, gaat het natuurlijk niet beter voelen. Dus, zoals Marie Kwondo zou vragen: “Does this spark joy”? En het antwoord was meestal: nee. Ging er weer een vuilniszak naar de kringloop of een gratis-af-te-halen-groep. Beetje jammer van het geld, maar vooral ook jammer voor mijn zelfbeeld. Met kleding die echt lekker zit en goed staat, voel je je namelijk ook beter. Dat effect heb ik lange tijd een beetje onderschat, maar no more! Dus tegenwoordig denk ik toch langer na voor ik iets koop en heb ik ook wat winkels gevonden waar ik bijna altijd kleding kan vinden waar ik me goed in voel.

accessoires dragen

Select 2021Select 2021

Goud is goed

Het enige wat nog niet vanzelf gaat: accessoires. Op de een of andere manier heb ik er moeite mee. Wat positief is: ik weet wel dat goud mij beter staat dan zilver. Zilver maakt me bleek op dezelfde manier als dat ik in grijze kleding net een lijk word (no kidding, mijn stiefmoeder schrok zich te pletter toen ik voor de vorm een keer een lichtgrijze trui aantrok). Dus de accessoires die ik heb (ik heb ze echt wel) zijn voornamelijk goud. Alleen draag ik ze dus niet. Wat heb ik er op tegen?

Mijn probleem met accessoires

Punt 1. Je moet ze behalve allemaal aan, ook weer allemaal af doen. Dat kost tijd. En op de een of andere manier, gun ik mezelf daar de tijd niet voor.

Punt 2. Ik vergeet ze af te doen en dan lig ik net op bed, om vervolgens te bedenken dat ik alles nog af moet doen. Oorbellen als eerste, maar het gebeurt ook met haarspeldjes, kettinkjes of armbanden of horloges.

Punt 3. Horloges vind ik erg in de weg zitten. Niet alleen praktisch, maar vooral omdat je de neiging ontwikkelt om steeds te kijken hoe laat het is. Dat stoort me mateloos als ik dat bij anderen zie gebeuren, en ik wil zelf niet zo iemand worden die steeds zijn horloge checkt.

haarspeld met parels Punt 4. Haarspeldjes zijn wel leuk, maar behalve dat ik ook die vergeet uit te doen, zijn het ondingen. Ze willen nooit in 1x goed zitten, of ze zakken er steeds uit. Zit je de hele dag met je haar te frunniken en uiteindelijk ziet je hoofd er nog steeds uit als een vogelverschrikker. Ok, lichtelijk overdreven hoor. Ik heb redelijk kort haar nu en een haarspeld op de juiste plek voorkomt een hoop plukken in mijn gezicht. Bij mijn kapper ontdekte ik laatst erg leuke, maar My Jewellery (met een winkel in Haarlem, yay!) heeft ook een categorie haarspeldjes en daar zat een vet mooie haarspeld met parels tussen. Ze krijgen binnenkort allemaal nieuwe binnen begreep ik, dus ik ga even F5’en.

Punt 5. Ik raak ze kwijt! En dat is een duur geintje met sieraden van goud. Of met caps of handschoenen. Die laat ik namelijk vrij snel in winkels liggen. Op die manier ben ik al zoveel paar handschoenen kwijt geraakt, dat je er een kast mee kan vullen. Maar ook toen ik nog veel sportte ben ik veel kwijtgeraakt. Kwam ik uit werk, met sieraden en al, deed ik die in mijn jaszak of een vakje van mijn tas. Vergat ik dat ik het daar gestopt, en met het uit mijn jaszak halen van sleutels bijvoorbeeld, floepte mijn armbandje dan tussendoor. Op de grond, kwijt, weg, foetsie. Soms had ik het door, maar vaak genoeg kon ik het dan toch niet meer terugvinden. Beetje jammer.

Voortaan beter

Kortom, het probleem is vooral de onpraktische kant van accessoires. Ja hoor eens, ga je denken, wie mooi wil zijn, moet er iets voor over hebben. Klopt ook hoor. Ik vind een goede ketting, fijne armband of mooi horloge ook echt iets toevoegen bij veel mensen. Het geeft soms net even dat beetje extra aan het totaalplaatje. Dat wil ik voor mezelf ook. Dus ik ga mijn leven beteren. Te beginnen met meer haarspeldjes (sowieso praktisch) en armbandjes. Heb jij nog tips om mijn leven met accessoires makkelijker te maken?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle