fbpx
24 January, 2022, 14:34

Ik boekte een styling sessie bij Scotch & Soda en wat er toen gebeurde…

Ok, er gebeurde helemaal niet iets speciaals, maar ik vond het wel echt superleuk! Even terug naar het begin. Scotch & Soda, ken je mogelijk wel, ze hebben in de meeste grote steden een winkel, meestal in een mooi groot oud pand, en een webshop. Ik ken het al lang, maar de kleding is relatief duur en ook nogal ‘uitgesproken’. Toch was ik zeer nieuwsgierig hoe bepaalde dingen me zouden staan. Op de website bieden ze aan dat je een gratis styling sessie kan boeken. Zo gezegd, zo gedaan.

Dus ik toog op zaterdagochtend naar de Kruisstraat in Haarlem, waar de allermooiste Scotch & Soda winkel zit die er is. Het pand is prachtig, zowel buiten als binnen. Binnen zie je marmer langs de muren, ornamenten, houten vloeren die nog lekker kraken, allemaal details van dat prachtige oude pand. Buiten kun je zien op de foto hierboven, het is echt waar een plaatje.

Mooi en gezondMooi en gezond

Ontvangst

Goed, ik werd hartelijk ontvangen door een styliste/verkoopster, Mathilde. Ik was uiteraard blij dat haar naam uiteindelijk op de bon stond, want ik ben belachelijk slecht met het onthouden van namen (sorry Mathilde). De reden dat ik daar blij om was, is dat ze het zo leuk deed, dat ze echt alle credits verdient. Ze had natuurlijk ook geen idee wie ze zou gaan stylen. Ze had een mailtje gekregen met wat aanwijzingen, want ze vragen vooraf of je een specifieke vraag of wens hebt, en daar had ik wat achtergelaten. Leuke was dat ze al gelijk wat kleding verzameld had, die ik op de website ook al had zien staan. Dus dat begon goed.

Ik werd meegenomen naar een speciale ruimte (“ja, sorry, het is bij de wc”), waar we niet in de weg zouden staan van het winkelende publiek en we niet zouden worden afgeleid. Daar kreeg ik eerst een kopje thee en mocht ik even meer uitleggen over waar ik naar op zoek was, want dan kon ze even checken of ze al een beetje in de goede richting zat. Ze had een setje redelijk ‘veilige’ kleding uitgezocht, een setje iets uitgesprokener en een setje best wel even anders. En nog wat opties om daartussen nog te combineren. Dus het passen ging van start.

Passen en weten

Nu heb ik helaas geen foto’s gemaakt van het passen, ook omdat ik het wel fijn vond om gewoon in onze bubbel te zijn. Omdat ik toch vrij kritisch ben op mezelf en hoe ik eruit zie, is afleiding van een telefoon ook niet heel handig. Maar goed, dan maar even in tekst wat mijn conclusies waren.

Select 2021Select 2021

broek met print scotch & soda

Ik weet nu dat ik niet van de oversized vesten of jasjes houd. Daar voel ik me gewoon groot en lomp in, ook al vond Mathilde het wel meevallen. Ik weet ook dat ik herfstkleuren moet hebben, zowel fel als wat lichter, waarbij groen echt goed staat. Dat wist ik dan wel al eigenlijk. Drukke prints zijn ook prima, evenals horizontale streepjes. Waar ik ook achter kwam is dat de jeans van Scotch & Soda blijkbaar voor mij zijn gemaakt, want ik paste alles wat ze voor me uit de kast had getrokken. Dat heb ik bijna nooit. En ik hou blijkbaar toch wel van opvallende broeken. Dus ging ik naar huis met een superleuke broek met print >>> (onder andere). Die combineer ik dan met een witte blouse, maar ik heb ook nog een rode top op het oog. Die heb ik nu niet meegenomen nog, maar dat kan altijd nog een keer. Wellicht bij de volgende uitverkoop.

Al met al ben ik na de styling sessie wel een rib uit mijn lijf armer, maar heb nu wel een paar leuke kledingstukken erbij die ik goed kan combineren met wat ik al had, waarvan er ook nog een paar echt wel iets buiten mijn comfortzone waren.

Echt een keer doen

Ik vond het echt heel leuk om zo’n sessie een keer te doen. Het was ook prima geweest om met maar 1 kledingstuk naar huis denk ik, maar af en toe moet je jezelf verwennen. En het moet gezegd dat de kwaliteit van de kleding ook echt wel goed voelt. Wellicht dat ik nu toch wat vaker een item durf te kopen van Scotch & Soda, want voorheen durfde ik dat niet zo goed. Dus, bedankt Mathilde! Ik vond het echt heel leuk!

Heb jij wel een styling sessie gedaan (bij Scotch & Soda of ergens anders)?

*dit is GEEN samenwerking

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle