fbpx
24 January, 2022, 14:43

Helemaal gek op Birkenstock – interview met een echte fan

birkenstock slippers

Al sinds jaar en dag heb ik best wel een mening over Birkenstock. Aan mijn voeten zal je niet snel een paar slippers van dit merk zien. Toch lijken ze steeds populairder te worden en niet alleen bij ziekenhuispersoneel of andere mensen die veel moeten lopen. Tijd om eens een echte fan te ondervragen over waarom zij nou zo gek is op het merk en de slippers van Birkenstock.

Ik kwam daarop omdat we een tijdje geleden in de Designer Outlet in Roermond waren en zij heel graag de Birkenstock winkel in wilde. Ik met frisse tegenzin, want in een winkel vol schoenendozen waar Birkenstock slippers op geparkeerd staan wil ik niet dood gevonden worden (sorry). Toch was ik zo ontzettend benieuwd waar nou haar enthousiasme vandaan kwam.

Mooi en gezondMooi en gezond

birkenstock slippers groen birkenstock slippers aan voet zwart

De foto’s in dit blog zijn gemaakt door Martine.

Martine, mijn lieve vriendinnetje, fan van het eerste uur. Draagt Birkenstock slippers liever dan sneakers. En wilde graag meewerken aan dit verhaal. Komt ‘ie.

Select 2021Select 2021

Wanneer had je voor het eerst Birkenstock aan?

“Jeetje wanneer was dat. Ik ben geloof ik een fan het eerste uur. Zeker meer dan 10 jaar geleden. Denk dat ik wel 7 paar verder ben inmiddels.”

Was je er voorheen ook al zo positief over?

“Jazeker, ze zijn heel erg stevig en ik kan er echt heel lang en goed op wandelen en staan. Ze zijn er in steeds meer designs, dus bij elke outfit is wel een fijn paar te vinden.”

Lees verder onder de foto

birkenstock op foto met kat ernaast

Waarom vond en vind je Birkenstock zo tof?

“Ze zitten heerlijk en zien er stoer uit. Dat is wel mijn stijltje: comfie maar stoer!”

Wat moeten anderen echt weten volgens jou over het merk of de schoenen?

“Dat ze echt heel erg goed zijn voor je voetjes en je ze kunt dragen op je werk EN op het strand. Hoe heerlijk is het om uit kantoor zo door te kunnen naar het strand op een warme zomerdag!”

Ik moet zeggen: na al dit enthousiasme bestaat er een kleine kans dat ik ooit ook slippers van Birkenstock aanschaf. Als er steeds meer leuke ontwerpen bij komen, dan komt er vast een moment dat ik ze ook wel tof ga vinden. Misschien eerst een tijdje binnenshuis proberen? 😉

Heb jij ook Birkenstocks en ben je helemaal fan? Je lofrede mag je natuurlijk altijd even in de comments plaatsen!

Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking. Natuurlijk.

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

2 Comments

  1. Liesbeth Munter- van Liere

    Hey, ja sorry, maar uhhh…nee, helemaal geen sorry, ik draag óók Birkenstocks in de zomer! Heerlijk voetbed, geen koude voetjes door het materiaal, én de brede ronding aan de voorkant bedekt nét mijn “gekke” teen aan mijn linkervoet 🤭…
    Heb ze in allerlei kleuren in altijd de Birkenstock Gizeh, de teenslipper zeg maar…vroeger liep ik er al op tijdens mijn werk als fysiotherapeute, da’s gewoon al eind vorige eeuw 😉, maar dát waren wél van die oersaaie geitenwollensokken Birkenstocks zoals ze oout bedoeld waren met 3 bandjes met gespjes; en nou komt ie, in donkerbruin, ieeeeeeuw…en zie hier, NU koop ik toch ieder jaar wel één of twee paar nieuwe.
    Zwart lak en zilver zijn eigenlijk mijn favorieten, omdat die écht overal bij kunnen, maar heb ze ook in lak felroze, wit en mintgroen en flamingo roze glitters en oh ja, laatst mijn tweede paar zwarte “plastic” gekocht, óók handig, helemaal in één kleur en super licht voor in de vakantie koffer en goed schoon te houden! Ideaal!!!! Dus Annelies, JA, IK BEN ( ÓÓK ) FAN!!!!