fbpx
24 January, 2022, 12:52

Eindelijk chelsea boots! Maar wat zijn het? En waar draag je ze bij?

zwarte chelsea boots

Yaas! Ik doe mee aan een superleuke collab van schoenenmerk Sacha en ik kon niet gelukkiger zijn, want nu mag ik af en toe nieuwe schoenen uitzoeken, om met jullie de nieuwste trends op schoenengebied te kunnen delen. Sinds ik bij een webshop in schoenen gewerkt heb, heb ik een groot zwak voor schoenen ontwikkeld, dus je kunt me altijd blij maken met nieuwe schoenen nu. Ik koos voor nu voor zwarte chelsea boots? Waarom? Daar vertel ik je zo meer over.

Ik heb nog nooit in mijn leven (dat ik me kan herinneren) chelsea boots gehad. Toen ik nog bij de webshop werkte, wilde ik ze ook wel al, maar ze waren niet bepaald goedkoop en zoveel andere schoenen waren ook leuk. Dus het is er nooit echt van gekomen om een paar te kopen. Gelukkig zijn ze nog steeds helemaal in en gaf Sacha me nu eindelijk de mogelijkheid om een paar te hebben. Woo-hoo! En ze passen perfect ook nog eens. Ik loop er in rond als een aap met zeven lullen en dat heb ik niet snel meer met schoenen. Dus echt een goede score.

Mooi en gezondMooi en gezond

chelsea boots zijkant

Wat zijn chelsea boots eigenlijk?

Chelsea boots zijn laarsjes tot op de enkel, met lage hal en redelijk stevige zool, die zich kenmerken door het elastische vlak aan beide kanten. Het elastische deel loopt van de zool tot de bovenkant en is enkele centimeters breed. Ze bevatten dus geen rits om het instappen makkelijker te maken. Ze zijn er standaard in het zwart, maar zijn er ook wel in andere kleuren. Doorgaans gemaakt van leer of suède.

Ik moest laatst best wel lachen. Ik had mijn supertoffe nieuwe chelsea boots aan maar kantoor en vertelde dus vol trots dat ik “eindelijk nieuwe chelsea boots” had. Reactie: “oh, heet dat zo?”. Ik had er dus nooit bij stilgestaan dat mensen niet weten dat dit type laarsjes dus chelsea boots zijn. Echt verpest door mijn werk dus.

Select 2021Select 2021

Waar draag je chelsea boots bij?

Leuk allemaal, maar hoe combineer je ze? Het fijne van zwarte chelsea boots is natuurlijk dat je ze bijna overal bij kunt dragen. Ik draag ze zelf onder wat wijdere broeken bijvoorbeeld, maar ze kunnen ook onder rokjes of jurkjes heel goed. Dan staan ze wat netter, wel met een panty erin. Ze kunnen ook goed met broeken die wat korter zijn. Nu het laten zien van sokken weer helemaal hip is, is dat ook een aardige combinatie. Natuurlijk kun je ze ook onder zowat elke skinny jeans dragen met een shirt of blouse erop.

Veel stijlen

Je hebt chelsea boots in zoveel stijlen! Die van mij (bekijk ze op de website van Sacha) zijn vrij eenvoudig van zwart glad leer met kleine studs langs de rand bij de zool. Dat vond ik net dat beetje extra geven. Maar je hebt ze ook met veel opzichtiger studs of stukjes slangenleer (nep) en dus in andere kleuren of met zacht suède.

chelsea boots middenaanzicht

Wanneer passen ze goed?

Wat ik wel geleerd heb is dat je goed moet opletten bij het passen. Het is niet de bedoeling dat je voet er te makkelijk inglijdt. Als je dan de schoenen uitloopt, heb je kans dat ze te los gaan zitten en dat is niet goed. Het is dus ok als je een beetje moet wringen. Op het laatste stukje moet je voet een soort plofje veroorzaken. Alsof er wat lucht ontsnapt (dat is ook zo). Als je zelfs op het laatst nog moet wringen is de schoen echt te klein. Helaas moet je dan ook weer eindeloos prutsen voor ie weer uit is. Ook als de schoen wel goed zit, is het in het begin een beetje sjorren, maar dat wordt vanzelf wat soepeler, promise!

Nu we dit allemaal weten, wat vind jij van de chelsea boots? Is het iets voor jou? Heb je er al een paar? Of welke kleur/type vind jij het leukst? Let me know!

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle