fbpx
24 January, 2022, 13:55

De Nike Air Max 270: de nineties zijn terug!

nike air max 270

Ik begin zo langzamerhand toch wel een beetje fan van Nike te worden. Ze blijven met leuke nieuwe sneakers komen, ze blijven de techniek vernieuwen en ze blijven ongekend populair. Ik schreef al eerder over Nike en legde toen al uit dat Nike ongekend populair is. Ze gaan ook goed mee met hun tijd en brengen steeds weer nieuwe iconen uit die snel populair worden. Zo ook de Nike Air Max 270. Het nieuwe icoon voor de nineties en een must-have als je de jaren ’90 weer wilt herbeleven.

Van Adidas naar Nike

Ik kom er zo nog even op wat er nou met die Air Max 270 aan de hand was. Eerst nog even over waarom ik nou toch een beetje naar Nike begin te switchen. Ik was altijd fervent Adidas-drager namelijk. Adidas kwam voorheen namelijk ook met leuke sneakers, zoals de ZX Flux. En toen de Gazelle weer terugkwam, was ik ook blij. Maar nu lijken ze toch wat meer op de echte sportswear te richten, en brengen ze alleen nieuwe hippe schoenen voor de echte sporters lijkt het. Vind ik jammer, want ik hou van sneakers, zeker als ze lekker zitten en een beetje apart zijn. Begin dit jaar (dacht ik) kocht ik mijn eerste Nikes, Air Max Thea in babyblauw en dat beviel wel goed. Inmiddels heb ik er ook Air Max 1 in beige bij en in rood met gele ruitjes. Die lopen een partij lekker! Dus vandaar, ik ben nu fan van Nike aan het worden en ik was wel benieuwd wat dan tegenwoordig de hippe mensen dragen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Hippe mensen dragen nineties-kleding

Blijkbaar dragen de hippe mensen weer lekker hun nineties kleding. Als je nooit iets kon weggooien heb je nu geluk. Waar in je interieur de jaren ’60 en ’70 net aan het terugkomen zijn, zitten we qua kleding al in de jaren ’90. Nike wist dat begin dit jaar al en bracht daarom de Air Max 270 uit. Die was, nouja is, een soort eerbetoon aan het echte nineties icoon, de Air Max 180. Ook is hij enigszins geïnspireerd op de Air Max 93. Tja, wie kent ze niet ;-). Als je de Air Max 270 ziet, en je bent opgegroeid in de jaren ’90, dan herken je er duidelijk wel wat nineties-invloeden in. De nineties komen overduidelijk weer terug en ik vind dat wel apart, want die stijl van toen was echt niet mijn ding. Ook met de sneakers van destijds heb ik gewoon nog gekke associaties. Denk maar aan al die gabbers (de echte) die altijd op Air Max liepen. Schijnbaar mag het nu weer allemaal!

Lees verder onder de foto’s

Select 2021Select 2021

Nikes voor stijliconen

Ik vraag mij altijd af: zou ik dit durven dragen? Om eerlijk te zijn zou ik het dapper vinden. Ik ben niet zo’n mega stijlicoon en ik heb niet de creativiteit om te zien hoe ik zulke sneakers leuk kan combineren. Ik denk wel dat ze onwijs lekker lopen! Ik vraag me af: ben jij of ken jij iemand die deze Air Max 270 al heeft? Vertel me dan in de comments even over jouw keuze voor deze schoenen! Waarom deze, en hoe combineer je ze?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

Design en lifestyleDesign en lifestyle