fbpx
21 January, 2022, 18:32

If I was a rich girl….

Som is het lekker om gewoon even erop los te fantaseren. Ook al gebeurt het grootste deel van wat je allemaal in je hoofd haalt nooit, het is fijn te weten dat in je fantasie alles kan. Mijn therapeut moedigt me aan om vaker te fantaseren. Bij deze dan maar een uitgebreide oefening in fantaseren. Wat als ik rijk was en veel geld tot mijn beschikking had?

Vroeger fantaseerde ik overigens vaker. Hoe ik boos zou zijn op iemand, in plaats van met mijn mond vol tanden staan. Of hoe ik gewoon iemand zou slaan, in plaats van weglopen. Maar ook hoe die ene leuke jongen toch verliefd op me zou blijken te zijn. Tegenwoordig geloof ik niet meer zo in fantaseren. Misschien doe ik het daarom minder. Ik ben bang dat ik het zo mooi fantaseer dat ik daarna baal als het niet gebeurt. Fantaseren over een onbeperkte hoeveelheid geld is wel lekker veilig. Bovendien erg leuk, want stel nou dat één van die dingen die je bedenkt, toch een keer gaat lukken?

Hoeveel geld zou ik willen?

Allereerst maar eens beginnen met de basisvraag: hoeveel geld denk ik te willen hebben? Wat zou genoeg zijn voor mij om echt blij mee te zijn?

Ik zou graag 10 miljoen euro hebben. Maximaal.

Waarom dat bedrag? Het lijkt me behapbaar. Als je bedenkt dat ik misschien nog wel 70 jaar leef (dan ben ik 102), heb ik grofweg 142.000 euro per jaar te besteden, als ik verder niets beleg en extra geld erbij krijg. Lijkt me ruimschoots voldoende.

Zou ik nog blijven werken?

Ik zou misschien niet meteen ontslag nemen. Ik zou misschien wel eerst wat minder gaan weken, om de tijd te hebben om te bedenken wat ik ga doen. Met mijn leven en met mijn geld. En ik zou misschien iets te veel plichtsbesef hebben om alles meteen achter te laten. Ik vind mijn werk en collega’s wel erg leuk en even een poosje vakantie is altijd prima, maar ze nooit meer zien? Dat zou vreemd voelen denk ik. Wel zou ik waarschijnlijk uiteindelijk iets anders gaan doen met mijn tijd.

Select 2021Select 2021

niet meer werken

Wat zou ik dan gaan doen?

Ik hou van bezig blijven. Niks doen past niet bij mij. Waarschijnlijk ga ik manieren zoeken waarop ik mensen kan helpen. Misschien dat ik een deel van mijn geld wel ga investeren om dromen van anderen te helpen waarmaken. Ook zou ik misschien wel een opleiding tot loopbaancoach of lifecoach volgen, zodat ik mensen ook op mentaal/emotioneel vlak kan ondersteunen. Toch is één van mijn dromen om een kleinschalige bed & breakfast te hebben in een fijn warm land, zoals Italië of Portugal. Om van daaruit mensen te helpen, al was het maar met het uitstippelen van wandelingen of te bedenken waar ze kunnen eten. Een soort thuishaven zijn voor mensen die even echt rust nodig hebben.

Wat zou ik kopen?

Bovenstaand klinkt natuurlijk wereldverbeterend, maar ik zou mezelf niet zijn als ik mezelf niet ook wat platte wereldse zaken zou veroorloven. Ik zou het schattigste huisje van Nederland kopen. Dat hoeft geen heel groot huis te zijn, maar wel heel mooi. In een omgeving met veel groen, maar wel dicht bij de zee. Ik zou het laten inrichten door een heuse interieurstylist(e) die mijn smaak weet te vatten. Zelf ben ik daar na jaren oefenen nog bepaald geen ster in. Ik zou behalve dat ook huizen kopen in bepaalde steden of in de buurt ervan, om (kamers) te verhuren als investering. Oja, en ik zou eindelijk mijn ogen laten laseren, mijn motorrijbewijs halen en een mooie motor (Yamaha, eigenlijk de R6, maar misschien is FJR1300a wel slimmer ;)) kopen. Ik zou mijn Ford Ka inruilen voor een Bugatti Chiron (waar ik dan amper in mag rijden, maar ja, staat wel mooi voor de show, en het kost meteen een kwart van mijn geld) en een redelijk doorsnee Jaguar om gewone stukken in te rijden (I-PACEof F-Type convertible). Ik zou een restaurant willen kopen, niet te groot, maar huiskamerstijl, waar heerlijk wordt gekookt door koks die comfort food begrijpen en waar de gasten bijna als familie voelen en waar ik zelf regelmatig de gastvrouw ben. En ik zou een kattenopvang beginnen (uiteraard niet door mezelf gerund, maar door professionals).

Yamaha R6

Zou ik nog gaan reizen?

Ondertussen ben ik amper nog de wereld in geweest. Dus als ik dan onbeperkt geld heb, waar zou ik allemaal heen gaan? Ik ben wel een onwijs luxepaardje als het op vakanties aan komt, dus dat wordt geen backpacken door de grote landen. Ik zou eindelijk een trip langs de Côte d’Azur maken, ik zou elke stad in Spanje bezoeken die de moeite waard is, ik zou naar Cuba, Costa Rica, Jamaica en Belize gaan, lekker random, maar dat lijkt me prachtig. Ik wil altijd nog een rondreis door de onderkant van de VS maken, coast to coast. Route 66 etc. Australië en Nieuw-Zeeland staan ook op de lijst. Voor de rest valt het allemaal wel mee met de reisambities. Ik zou nog veel meer steden in Italië willen zien, evenals Portugal. Daarna houdt het wel ongeveer op.

Toch eerst ff de loterij winnen

Voordat ik 102 ben en mijn geld op is, moet ik toch eerst nog maar zien of het ooit zo ver komt. Het lijkt me heerlijk relaxt als je gewoon alle vrijheid en keuzemogelijkheden hebt, simpelweg omdat je je om je geld geen zorgen hoeft te maken. Het is overigens ook bewezen dat ‘genoeg’ geld hebben wel degelijk gelukkig maakt (in tegenstelling tot het bekende spreekwoord). Precies om die reden, dat je je geen zorgen hoeft te maken om geld en je vrijheid kunt ervaren in keuzes. Anyway, voor ik zo ver ben, moet ik toch eerst maar eens de loterij winnen. Vooralsnog weinig geluk daarmee, maar hee, het hoeft ook maar 1x te lukken! #positivo

Wat zou jij doen als je onbeperkt geld had?

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe hebbedingetjes, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O

2 Comments

  1. Sarah

    Ik ben het echt helemaal met je eens op vlak van dat laatste stukje. Wanneer ik beweer dat geld wél gelukkig maakt krijg ik daar van mijn omgeving vaak heel wat kritiek op. Natuurlijk kan je met geld geen liefde en gezondheid kopen, maar zoals je zegt… die vrijheid en dat zorgeloze gevoel zijn ook noodzakelijk als je gelukkig wilt zijn. En daar heb je dat geld dan wel voor nodig. Het is ook dat zorgeloze gevoel dat mij zo heerlijk lijkt. De loterij winnen zou ik dus ook wel zien zitten 😉 En het eerste wat ik zou doen? Sowieso uitkijken naar mijn droomhuis 🙂

  2. Annelies Verhelst

    Gek he, dat mensen daar zo vreemd op reageren? Alsof het niet mag ofzo. Zal wel onze Calvinistische achtergrond zijn. Wat is je droomhuis? Zou leuk zijn als het op een dag ver is dat je daar de sleutel in het slot steekt!