30 October, 2020, 03:41

Advies van Annelies

advies van annelies

Boek Nu

✔ Gratis (of tegen cadeautje (Bol.com lijstje))
✔ 1 uur sparren
✔ Platform naar keuze
✔ Recht voor je raap
✔ Altijd wel een take-away
✔ Sowieso gezellig

Wat is Advies van Annelies?

Advies van Annelies is er speciaal voor ondernemers (zzp of anders), marketeers of anderen die wel eens een onafhankelijk sparring partner kunnen gebruiken. Ben je vaak in je eentje aan het worstelen? Mis je iemand om wat tegenaan te praten over je ideeën? Dan ben ik er voor je. Boek me in op een moment dat voor jou handig uitkomt. We praten een uur over jouw uitdaging, vraag of probleem. Zonder regels. De enige regel die ik heb: sta open voor mijn ideeën en visie. Aan "ja, maar" heb je niks. Ben je er klaar voor om een boel inspiratie op te doen? Dan hoor of zie ik je binnenkort!

Waarover kunnen we sparren?

Alles waar je maar op vastloopt! Zakelijk gezien dan. Ik ben absoluut geen diplomeerde loopbaancoach of gecertificeerde business coach, maar ik heb wel een berg ervaring in het bedrijfsleven, in de marketing, op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Ik ben van nature een vrije denker, ik denk in scenario's, over lange termijn en korte termijn, en heb een visie op hoe je kansen kunt pakken.

Voorbeelden

Ik wil graag meer SEO aan klanten gaan verkopen en niet meer uitbesteden aan een ander bureau, wat is jouw idee, hoe pakken we dat nou slim aan?

-Eigenaar online marketing bureau

Met een eigenaar van een online marketing bureau belde ik over het opzetten van zijn eigen SEO-afdeling. Ik tekende een drietal scenario's voor hem uit. Aan het eind van het gesprek was er weliswaar nog geen keuze gemaakt, maar er lag een oplossing voor de korte termijn en iets om aan te werken voor de lange termijn. Na enkele weken kon het bureau verder met een plan waar zij zich allemaal lekker bij voelen.

Ik wil minder afhankelijk zijn van maatwerk en wat meer standaard producten verkopen, zonder kwaliteitsverlies. Ik blijf maar denken dat het niet kan. Heb jij nog ideeën?

-Zelfstandig jurist voor online ondernemers

Ik hielp een juriste met het beter verkoopbaar maken van 2 standaarddiensten die ze al aanbood. In plaats van tegen de wind in denken en de hersens te kraken over nieuwe producten, hebben we samen plannen gemaakt om eruit te halen wat er in zit. Het premium aanbod wat ze had, méér het gevoel van écht speciaal geven. Samen nadenken over overtuigingen die haar dwars zitten en bedenken hoe haar doelgroep in elkaar zit. Binnenkort hoop ik de resultaten terug te kunnen zien!

Twee voorbeelden van situaties waarover ik mee kan denken. Het hoeft niet over marketing te gaan, ik heb genoeg ideeën en goede contacten waar ik je eventueel mee kan verbinden als ik er zelf niet uit kom.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. Wij bellen via Zoom, Teams, Skype, Google Meet of gewoon telefonisch met elkaar. Van te voren stuur je mij kort de omschrijving van jouw uitdaging of vraag. Dan kan ik mij alvast een beetje inlezen en wat inspiratie opdoen. Tijdens het gesprek leg je mij nog eens uit wat je nodig hebt om verder te kunnen. We brainstormen, kijken ondertussen als het nodig is op allerlei sites, en drinken wellicht een bakje koffie of glaasje water. Al doende komen we vanzelf op nieuwe inzichten en ideeën.

Wat je wel even moet doen, is een kladblok of opschrijfboekje erbij pakken. Jij noteert wat je meeneemt uit het gesprek. Dat doe ik niet voor je. Waarom? Omdat jij bepaalt wat belangrijk is voor jou en wat je wilt onthouden. Door het op te schrijven, onthoud je alles tevens beter en blijft het beter in je systeem hangen. Als ik een heel verslag tik, of een adviesrapport schrijf, is de kans groter dat je er maar een paar dingen uit opneemt en de rest verdwijnt in de la. We doen het lekker pragmatisch!

Waarom is het gratis?

Voor nu is een sessie met mij gratis. Ik vind het superleuk om wat tijd te besteden aan het helpen van anderen. Ik kom hierdoor zelf ook op nieuwe ideeën en inzichten soms. Daarnaast geloof ik erg in het principe van pay it forward en karma. Als ik jou goed help, komt dit vanzelf wel bij me terug. En wellicht kun jij weer iemand anders helpen. Ik krijg sowieso energie van een leuk gesprek waarbij we lekker ideeën genereren zonder terughoudend te zijn. Dus dat krijg ik er al voor terug.

Een kleinigheidje waardeer ik zonder meer. Ik heb een verlanglijstje op Bol.com dat ik regelmatig aanvul, én je kunt me altijd blij maken met een kilo van je favoriete koffie (geen espresso), een fles goede drank (gin, rum, whiskey etc) of bijvoorbeeld een vvv-bon, Bol.com cadeaukaart, tickets voor een theater/concert/museum. Mijn adres en e-mailadres kun je vinden bij contact.

Dit vonden anderen ervan

To think and to do

5,0 rating
27 oktober, 2020

Naast dat we even heerlijk konden bij konden praten kwam Annelies met goede adviezen op basis van de zaken die we bespraken. Met een notitieblok bij de hand zie je een lijstje verschijnen met zaken die je zelf totaal over het hoofd had gezien, maar waar je echt grote stappen mee kan maken. De manier waarop Annelies je vervolgens aan het denken én aan het doen zet, is de kers op de taart!

Frederique van Egmond

Bijzonder waardevol uur

5,0 rating
20 oktober, 2020

Annelies weet op een hele prettige en informele manier de vinger op de zere plek te leggen. Ze snapt direct waar het over gaat en komt met concreet toepasbare oplossingen. Een uur met Annelies levert een aantal A4-tjes met tips en ideeën op waar je direct mee aan de slag kunt. Kortom een bijzonder waardevol uur!

Rikkert Walbeek

Nieuwe inzichten

5,0 rating
19 oktober, 2020

Heerlijk, laagdrempelig gesprek dat ogenschijnlijk alle kanten opstuitert en toch tot de kern komt en zo tot nieuwe inzichten leidt. Precies daarin schuilt de kracht van Annelies. Ze biedt een luistert oor, reageert met goede vragen, spiegelt en geeft terug. Die confrontatie voelt door de luchtigheid van het gesprek niet als vervelend of confronterend. In tegendeel: door het fijne gesprek over van alles, komen de inzichten bij mij extra goed binnen. Wanneer ik weer advies nodig heb, weet ik Annelies te vinden.

Theo Ploeg

Plan een sessie in