fbpx
30 November, 2021, 20:54

The Hive in Haarlem: koffiebar met een missie

the hive haarlem logo

Dit blog wilde ik al heel lang schrijven en nu is het er dan eindelijk: mijn jubelverhaal over één van de allerleukste koffiebars in Haarlem en omstreken. Ik benoemde ze ook al kort in mijn blog over wat je kunt doen in Haarlem. The Hive is een plek waar ze om bijen geven en als je mij kent weet je dat ik een ernstig zwak heb voor bijen. Ze bestuiven immers planten zodat wij de vruchten daarvan kunnen plukken (en eten). Dus niet om er veel woorden aan vuil te maken: jij moet hier echt een keer kopje koffie drinken of gaan lunchen.

The Hive heeft een missie en dat is om mensen bewust te maken van het belang van bijen. Daarnaast dragen ze hun steentje bij (zodra ze weer winst maken) door geld te doneren aan stichtingen die iets doen voor de bijen.

the hive haarlem hotspot

Als je bij hen neerzakt in één van de heerlijke stoelen (echt, gouden vondst, werkelijk), komt de eigenaresse of 1 van haar ouders (heuse familieonderneming) eerst even uitleggen wat hun missie is. Consequent. Daarna krijg je uitleg over hoe op de kaart alles is onderstreept waar de bijen voor nodig zijn geweest. Honing, uiteraard, maar vergeet dus niet dat ook voor bijvoorbeeld citroen of chocola bijen nodig zijn geweest. En voor sesam, cherrytomaten of komkommer. Natuurlijk gebeurt inmiddels veel in kassen hartstikke kunstmatig, maar puur natuur heeft wel echt bijen (en andere insecten) nodig.

Dat gezegd hebbende, alles wat op de kaart staat is gruwelijk lekker. Je kunt er ontbijten met bijvoorbeeld yoghurt en granola, of mini-pannenkoekjes, of lunchen met salsatosti of brietosti, een salade of soep. Gewoon een koffie on-the-go kun je ook afhalen (en thee, van Pukka). En ik had er recent toch een honingcheesecake om bij te watertanden….echt, je blijft ervan eten. Niet te doen zo lekker.

Select 2021Select 2021

the hive ontbijt

Als je even moet wachten op je lunch kun je in het hoekje met cadeautjes kijken. The Hive verkoopt wat bijengerelateerde spulletjes, zoals bijenwaskaarsen en honing, of zeepjes. Kun je direct ook een leuk cadeautje voor iemand meenemen en een kleine ondernemer supporten.

the hive interieur

Inmiddels is het interieur weer iets aangepast, maar de gezelligheid van The Hive is hetzelfde!

Ik vind The Hive echt een van de leukste en meest sympathieke hotspots van Haarlem. Ze zijn echt superaardig, dolblij dat je er bent en ze zitten op loopafstand van het station in Haarlem. Dus wat je ook doet: volgende keer als je in Haarlem bent, moet je hier zeker even langs, ga je geen spijt van krijgen. Beloofd.

Adres:
Kruisweg 70B
2011 LG Haarlem
Routebeschrijving

(ik word niet betaald om dit stuk te schrijven, dit is puur eigen enthousiasme).

Share

Ik ben dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken (yay, cadeautjes!), tattoos, planten (binnen en buiten), films en series kijken, boeken lezen, eindeloos nerden, schoenen, koffie, oké, ook thee en meer. Kan dagen praten over mijn twee katten Milo en Fendi #catlover Hou niet van hobby's, maar ik heb er duidelijk teveel :O In het dagelijks leven ben ik Online Marketing Manager.

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.